Llibres

Les biblioteques de Girona, guardonades al 15è premi Carme Romaní

Aquest guardó pretén distingir iniciatives que duen a terme projectes d’animació a la lectura

Les biblioteques públiques de la ciutat de Girona han estat guardonades amb el premi Carme Romaní, organitzat per Bib.Botó, grup de treball de biblioteques infantils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (COBDC). Aquest any s’ha valorat i premiat el treball en xarxa per a la creació i difusió de projectes i desenvolupament d’activitats, dins de les àrees infantils i juvenil, entre les biblioteques del mateix municipi que tenen més de dues biblioteques. Girona era candidata, ja que complia amb els requisits juntament amb 9 xarxes més i, finalment, ha resultat guanyadora. “El premi té molt valor sentimental, per la figura de la Carme Romaní i també perquè el jurat el formen professionals de les biblioteques del país, especialitzats en les biblioteques infantils i juvenils”, ha destacat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Aquest és un reconeixement per a les biblioteques públiques de la ciutat, en especial a les seccions infantils i juvenils i al personal que treballa dia a dia per oferir més i millors serveis i per crear un projecte de promoció lectora comuna entre les cinc biblioteques, que permet apropar als infants i a les famílies als llibres i a la lectura.

També és un reconeixement al treball en xarxa, a la col·laboració i a la suma d’esforços que permeten arribar molt més lluny i crear i generar recursos i propostes de qualitat. Aquest és un senyal d’identitat de les Biblioteques de Girona, una xarxa que es planteja com un sol servei que té diverses seus i espais de proximitat als ciutadans i ciutadanes. El lliurament del premi ha estat avui, en el marc de la Setmana del Llibre en Català, el dia de les biblioteques, a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.