Llibres

lletres

La il·lustradora Pilarín Bayés rep el 28è premi Trajectòria

La il·lustradora Pilarín Bayés ha rebut aquest dimecres el 28è Premi Trajectòria, que l’organització de la Setmana del Llibre en Català lliura anualment, des de fa 28 anys, a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació. Com a premi ha rebut una obra cedida per l’artista visual Francesca Llopis (Barcelona, 1956). Emocionada i somrient, Bayés ha estat acompanyada per Albert Om, que ha presentat l’acte; les editores Alba Puig, Pepa Maymó i Iolanda Batallé, directora d’Ona Llibres, i el presentador Òscar Dalmau. “Els artistes joves ens tracten bé, ens escolten, què més es pot demanar en aquesta vida?”, ha preguntat l’autora en un moment de la seva intervenció, segons recull l’ACN.

El jurat, format per les associacions del sector del llibre i per periodistes culturals, ha decidit concedir-li el premi per la importància de la seva obra, amb més de 1.000 llibres il·lustrats, i per la seva participació activa en el procés de recuperació de la llengua i la cultura catalanes.

Bayés ha explicat moltes anècdotes de la seva llarga trajectòria, com quan es va negar a dibuixar una Caputxeta porno, i ha reflexionat sobre el seu treball: “No soc gaire bona en tècnica, en l’art ser innovador és important, però per mi el més important és el que dic i el que diu el text”, ha manifestat.

L’autora ha assegurat que li agrada el concepte de servei. “Per què estem en aquest món? Per servir per alguna cosa, oi?”, ha preguntat, entre els aplaudiments del públic que ha omplert l’espai de l’escenari 1 de la Setmana del Llibre en Català, que s’ha quedat petit.

La il·lustradora ha remarcat que els nens es mereixen que un ho faci tot el millor que pugui i ha defensat que no s’ha d’estalviar feina en els dibuixos. “M’agrada donar als nens una mica de tafaneria i posar-hi una mica d’esquer”, ha afegit.

Premi Difusió

En aquesta edició de La Setmana també s’ha guardonat al periodista Marc Giró (Barcelona, 1974 amb el quart premi Difusió, que lliura la junta d’Editors.cat i que reconeix una personalitat pública que destaca per contribuir a la divulgació, foment, promoció i projecció de l’edició i la literatura en català en el seu espai professional. Giró va rebre el guardó el passat diumenge per la seva tasca divulgativa del llibre en català a partir del seu programa de RAC1 Vostè primer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.