Arts escèniques

ART

William Kentridge torna al Liceu amb un homenatge a Xostakóvitx

L’artista visual sud-africà William Kentridge ha presentat aquest divendres la peça Oh to believe in another world, amb la qual retorna al Gran Teatre del Liceu. Es tracta d’una pel·lícula que acompanya la Simfonia núm. 10 de Xostakóvitx, interpretada per l’Orquestra Simfònica del Liceu amb la batuta del mestre Josep Pons. Amb un procés creatiu que combina tècniques d’animació stop-motion i dibuix dinàmic, Kentridge ofereix una estètica única ambientada en un museu soviètic fet de cartró. A través de personatges històrics com Maiakovski, Trotski i Stalin i d’uns collages visuals, l’autor presenta una reflexió sobre el passat soviètic amb diferents capes de significat. La proposta es podrà veure avui i demà.

En roda de premsa, Kentridge ha explicat que un dels plantejaments que ha tingut alhora d’escenificar una simfonia ha estat fer un film que no impedeixi veure l’orquestra. “No es tracta de tenir una música de fons, ni que les imatges siguin un salvapantalles”, ha afirmat en declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies.

El fet de combinar una pel·lícula amb una música no obliga l’orquestra a anar d’acord amb unes imatges. “La gravació està feta amb flexibilitat perquè el director no tingui la por d’haver d’anar seguint les imatges”, ha concretat. A més a més, ha afirmat que cada director treballa a “la seva manera”.

Respecte la guerra entre Rússia i Ucraïna ha explicat que va impactar mentre s’estava rodant la pel·lícula però que no hi ha “referències directes”, només algun “eco”.

Després de Barcelona, la pel·lícula es podrà veure el desembre a Nova York i, posteriorment, a Londres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia