Música

música

El Pot Petit publica el seu sisè disc, l’esperat i festiu ‘Potes enlaire!’

El grup empordanès de música familiar estrenarà diumenge vinent el seu nou espectacle al Teatre El Jardí de Figueres

El grup empordanès de música familiar El Pot Petit estrena avui a totes les plataformes digitals el seu sisè àlbum, Potes enlaire! (U98 Music), un disc molt esperat perquè des de fa sis anys, quan va sortir A l’aventura! (2018), el grup no llançava un disc amb cançons noves, pròpiament parlant. Però el grup liderat per Helena Bagué i Siddartha Vargas, la Jana i en Pau a l’escenari, no ha parat en aquests sis anys: han fet centenars de concerts –ja han superat la xifra màgica de les mil actuacions en 15 anys d’història– i han publicat dos discos, el commemoratiu dels seus 10 anys (2019), amb nous arranjaments de big band per a temes ja publicats, i Les aventures del lleó vergonyós (2021), amb la música de l’espectacle teatral que el grup va produir, a partir d’un dels seus personatges més emblemàtics, per al públic més menut, amb altres cantants i actors en escena.

De fet, no tot és nou a Potes enlaire! De les 12 cançons del disc, quatre són els singles publicats ara fa dos anys, protagonitzats per nous personatges: Aura, la dinosaure, L’estrella del pop, El gall Ot i Les tres pirates, que tancava la seva trilogia dedicada als rebels del mar per excel·lència.

“Quan vam treure aquelles quatre cançons, la idea era no fer més temes centrats en personatges, però finalment vam sentir la necessitat de continuar omplint el Pot Petit de nous personatges”, explica Siddartha Vargas, que remarca que al disc hi ha noves cançons sobre personatges animals, com ara La Dj Güí –el primer single, publicat fa uns dies i protagonitzat per una pingüí–, Vull fer l’elefant, Soc l’unicorn, La cacatua o Els tres ossos, però també n’hi ha d’altres com ara Estira del fil i Sona el ding-dong, una cançó sobre el Cap d’Any, que en la recta final del disc precedeix la festa nadalenca de Les dotze van tocant, el seu ja conegut ‘pot-purri’ de nadales tradicionals.

Nous estils

En Siddartha/Pau sí remarca les “ganes de festa” que transmet el nou disc , sempre amb la voluntat que “els nens i nenes puguin escoltar i descobrir, amb les seves famílies, nous estils musicals”, com ara el disco-funk de la ballable La Dj Güí i l’enèrgic pop-rock d’Els tres ossos. I tot això El Pot Petit ho fa sense estalviar recursos econòmics, tècnics i humans, amb la consciència que la mainada és un públic exigent que mereix tanta o més qualitat que els adults. En directe, són 9 músics i 3 tècnics. La seva competent Melmelada Band inclou Albert Dondarza, violí, cors i serra; Dani López, piano, sintetitzadors, guitarres i moltes altres coses; Pau Oliver, bateria i percussió; Irene Garcés, guitarra elèctrica; Jaume Guerra, baix i contrabaix –en el disc, alternant amb Tomàs Pujol–; Marina Feliu, trompeta, i Joni Ripoll, trombó. A potes enlaire!, que es va gravar entre els estudis Can Mayola i El Local, també hi ha els cors de Mercè Munné i Olga Bernardo, i un quartet de corda amb Ana Fernández, Jorge Retuerta, Gemma Pujol i Eva Curto.

Estrena a Figueres

Amb el nou disc, El Pot Petit estrena també un nou espectacle, que es podrà veure per primera vegada diumenge vinent, 27 d’octubre al Teatre El Jardí de Figueres (12 h i 17 h, 16 euros), ja amb poques entrades disponibles, abans de continuar un llarg viatge amb moltes parades per tot Catalunya i les Illes. A Barcelona, hi tornaran a passar les festes de Nadal, amb diverses funcions al Teatre Victòria. El nou espectacle, amb escenografia de Pablo Paz i vestuari de Carme Puigdevall, “manté l’essència d’El Pot Petit, però al mateix temps sorprendrà al nostre públic habitual”, diu Vargas. La incorporació de noves cançons i personatges que aniran sortint del Pot Petit, sempre presidint l’escenari, farà necessari algun medley perquè tothom surti del concert escoltant almenys un fragment de les seves cançons preferides del grup. Perquè El Pot Petit ja comença a tenir un zoo musical força poblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]