Música

música

Remei de Ca la Fresca guanya el Premi del Jurat del Suns Europe Festival

La banda d’indie rock Remei de Ca la Fresca ha estat reconeguda amb el Premi del Jurat al Suns Europe Festival al Teatro Nuovo Giovanni d’Udine (Itàlia), el certamen considerat popularment com l’Eurovisió de les llengües minoritàries, segons informa l’agència ACN. El grup format a Arbúcies l’any 2020 ha interpretat els temes Aiguaneu i La insurrecció que ve.

L’agència recull un comunicat de la cadena italiana RAI que assenyala que el grup del Montseny va “conquistar el jurat tècnic internacional amb la seva veu poderosa i energia esclatant, la interessant combinació de sons i estructura musical”.

Suns Europa és des de 2009 el festival de referència d’arts escèniques en llengües minoritzades. En aquesta edició el festival ha comptat amb una desena d’artistes, representant llengües com l’euskera, el gal·lès, l’eslovè, el friulià, el feroès, l’aromanès, el baix saxó o el romanx, a més del català.

Pel que fa a la formació premiada, Remei de Ca la Fresca, es tracta d’Artur Piera, Xantal Rodríguez, Víctor Inskipp i Iago Rueda. Formats a Arbúcies l’any 2020, s’han revelat com una de les bandes més inquietes i inclassificables del panorama musical, armats amb unes castanyoles i una fusta de planxar. Després d’un primer àlbum amb el hit estiuenc Tot el que volem és okupar-te el xalet, ara ja tenen llest el segon disc. Portarà per títol L’ham de la pregunta i sortirà al desembre, encara que ja s’han avançat els temes Mal de Muntanya i Fusta d’artista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.