Llibres

premis

Marina Monsonís, Pescaderías Coruñesas i Jill Norman guanyen els primers Roca Awards

Marina Monsonís amb Mare Mar, Pescaderías Coruñesas amb Agallas i Jill Norman per The English Table. Our Food Through the Ages han guanyat la primera edició dels Roca Awards, uns guardons que reparteixen els germans Roca per posar en valor la literatura gastronòmica. El cuiner Joan Roca ha assegurat que la intenció és demostrar que la literatura gastronòmica “va molt més enllà dels receptaris” i la intenció és demostrar llibres en narrativa centrats en aquest gènere. Aquest dilluns al vespre s’ha fet l’acte d’entrega dels premis a l’Esperit Roca, a la fortalesa de Sant Julià de Ramis, on els germans volen obrir-lo a noves activitats culturals com l’entrega d’aquests premis literaris.

En la categoria de millor publicació en català, el premi ha estat per Marina Monsorís per Mare Mar (Ara Llibres), una obra que vincula la història del barri de la Barceloneta, el Mediterrani i la cuina marinera. Pel que fa a la categoria en castellà, Pescaderías Coruñesas s’han emportat el premi per Agallas (Planeta Gastro), una narrativa gastronòmica que ofereix un enfocament únic en el vincle entre el mar i la cuina. Per últim, en l’àmbit internacional, Jill Norman ha guanyat el Roca Award amb The English Table. Our Food Through the Ages (Reaktion Books), un llibre sobre la història culinària britànica i que demostra com ha evolucionat la cuina del Regne Unit al llarg dels segles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia