Cultura

Serrat i Montilla obren el Festival de Guanajuato

Cultura

Catalunya és el primer país sense Estat que figura com a convidat d’honor del Festival Internacional Cervantí de Guanajuato (Mèxic), que ahir va obrir la 36a edició amb la actuació de Joan Manuel Serrat. En el festival hi intervindran fins al dia 26 2.000 artistes procedents de 24 països, a més de la programació catalana, que inclou Ana Belén llegint Rodoreda, l’espectacle Tirant lo Blanc de Calixto Bieito, Miguel Poveda i Els Pets. En total, 25 companyies catalanes participen en la cita.

El president de la Generalitat, José Montilla, va inaugurar la participació catalana a la fira i va destacar que “mai abans la cultura catalana havia tingut tantes oportunitats de projecció en tan poc temps”, referint-se al fet que Catalunya fos convidada d’honor a la Fira de Guadalajara el 2004 i a la Fira del Llibre de Frankfurt el 2007. Montilla va remarcar també que la cultura catalana està en “un moment especialment positiu”, i per aquest motiu va demanar no abaixar la guàrdia i va instar artistes, músics, escriptors i productors a mantenir “l’excel·lència, que constantment s’ha de superar”.

Durant la seva intervenció, el president català va recordar alguns dels personatges que han consolidat la cultura catalana: “Sobre aquesta petjada, les noves generacions han construït una literatura en llengua catalana i una cultura que són patrimoni universal”.

A la inauguració també hi van assistir el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.