cultura

Cultura

L'obra de Rocamora, a Londres i Nova York

Participa en una instal·lació en una església de la capital anglesa que el novembre es podrà veure a Nova York

Jaume Rocamora (Tortosa, 1946) ha fet un altre salt cap endavant en la seua projecció artística i ha pogut colar-se per una petita escletxa dins del no gaire accessible món cultural anglosaxó. L'artista tortosí mai diu que no a les propostes noves per agosarades que siguen i aquesta ha estat la primera vegada que exposa la seua obra a Londres. No ho ha fet per iniciativa pròpia, sinó a petició de la galeria Kaleid editions, que ha volgut fer una primera presentació pública dels llibres d'artista de Rocamora en un escenari gens convencional: l'església Saint John a Bethnal Green de Londres, un edifici històric catalogat al cor de la capital britànica. La presentació es va fer el 2 de setembre passat amb un format d'instal·lació en què van intervenir l'artista anglesa Victoria Browne, fundadora d'aquesta prestigiosa galeria londinenca i l'organista David Sutton. Després d'aquella presentació pública batejada com a 1+1+1 The Belfry i comissariada per Alicia Canes, els llibres d'artista de Rocamora Tractats d'artífex, continuen exposats a Londres fins al 19 de setembre en el marc del Festival d'Arquitectura Open House London 2010. En total, Rocamora hi exposa 24 llibres de 9 models diferents. Veritables “escultures de cartró”, segons els crítics, pensats per ser transportats, manipulats i reinterpretats. De fet, l'artista els ha deixat a l'abast dels visitants que els poden manipular al seu gust amb guants de silicona, això sí.

Però l'aventura anglosaxona del tortosí no acaba aquí ja que del 24 al 26 d'aquest mateix mes els seus llibres d'artista s'exposaran a l'estand de la Kaleided Editions a la fira The London Art Book Fair i el novembre viatjaran al Centre d'Art Contemporani PS1, adscrit al Museum of Modern Art (MoMA) de Nova York, on es podran veure els dies 5, 6 i 7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.