Cultura

Guanyen les ‘ladies'

Lady Antebellum triomfen amb cinc premis Grammy i Lady Gaga fa parlar tothom amb una entrada en què torna a superar-se

Arcade Fire es van endur el Grammy al millor àlbum de l'any per ‘The suburbs'

La difícilment descriptible estructura en forma d'ou que va fer servir Lady Gaga –declarada en estat d'incubació abans de la seva actuació en la cerimònia– per entrar a la 53a edició dels premis Grammy, la va convertir en la reina de la catifa vermella un cop més. Però la nit de diumenge a l'Staples Center de Los Angeles no va ser només seva. Els canadencs Arcade Fire i el seu The suburbs van sorprendre tothom emportant-se el premi al millor àlbum de l'any. També va regnar especialment el grup de música country Lady Antebellum, que es va endur cinc premis, entre els quals el de gravació de l'any, per Need you now; cançó de l'any; i millors àlbum i cançó de música country. “Aquest últim any les nostres vides han canviat per complet”, va dir la cantant del grup, Hillary Scott.

Un cop fora del seu ou, la gens convencional Lady Gaga s'enduria tres premis, entre els quals, el de millor actuació d'una cantant pop i millor àlbum de pop. “Vaig tenir aquest somni quan era molt petita, que em podria convertir en qui volgués, sense importar què fos allò que m'imaginés per a mi; que podria aconseguir-ho, sense importar si algú creia en mi o no”, va dir la cantant, visiblement emocionada.

Eminem va guanyar dues estatuetes en la categoria de rap, sense perdre el seu característic posat seriós en cap moment. Els britànics Muse van obtenir el Grammy al millor àlbum de rock. Matt Bellamy, el cantant del grup, no va voler deixar d'agrair el premi a la seva “bonica xicota, que està embarassada”, fent referència a la seva parella, l'actriu Kate Hudson. Esperanza Spalding s'emportaria el Grammy al millor nou artista, una categoria en què competia amb noms molt més comercials.

Premis a banda, el gran atractiu de la nit van ser les interpretacions que van conformar una cerimònia carregada per igual de cares noves i sospitosos habituals. Entre les excentricitats musicals de la nit es va poder veure l'actriu Gwyneth Paltrow cantant a duet amb Cee Lo Green, i uns titelles i Katy Perry ensenyant imatges de la seva famosa boda amb Russell Brand.

De tota manera, segurament els millors moments musicals dels Grammy van ser els oferts pels artistes més veterans. La veu ronca de Bob Dylan i els músics de Mumford & Sons i Avett Brothers van fer un homenatge inoblidable a la música acústica. Amb només dues guitarres i les veus de John Mayer, Norah Jones i Keith Urban, van interpretar una versió molt personal de Jolene de Dolly Parton. Mick Jagger, per la seva banda, es va estrenar actuant en els Grammy amb un homenatge a Solomon Burke amb Everybody needs somebody to love i una energia que feia oblidar els seus 67 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.