Cultura

Crítica

clàssica

Màgia Arcanto

Quatre solistes prestigiosos com són els violinistes Antje Weithaas i Daniel Sepec, la viola Tabea Zimmermann i el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras (que fa poc va tocar el concert de Schumann amb l'OBC) van decidir l'any 2004 unir-se per formar un conjunt de cambra. A fe que han treballat, ja que amb una afinació impecable i una coordinació quasi absoluta (si salvem un instant del darrer temps del quartet de Beethoven), es posen a l'alçada dels músics que, convençuts que només volien expressar-se com a quartet, fa anys i panys que toquen junts.

Van començat amb el darrer quartet de Bartok amb una gran intensitat de so que els va fer accentuar el darrer temps, Mesto: Molto tranquillo, amb una exquisida sublimitat. Després van oferir, i és d'agrair, una peça de György Kurtág (1924), Sis moviments musicals op.44, en què amb una gran varietat de tons, accents i colors ens van descriure sis moments compositius de l'hongarès, un dels quals està dedicat a la memòria de György Sebök, molt present al final de la seva vida en la vida musical i docent barcelonina. Uns intèrprets tan bons donen comunicabilitat a les obres més insòlites i complexes. Van acabar amb una interpretació del primer dels tres quartets de l'Op.59 de Beethoven, anomenat Razumovski per estar dedicats a l'ambaixador de Rússia a Viena. Els de l'Arcanto van palesar que l'obra de Beethoven, del tot trencadora, era tan contemporània com les dues que hem citat i que havien tocat en la primera part. Corpresos per un Adagio molto e mesto, vam reviure la voluntat positiva del compositor que oferia un Allegro final optimista sobre un tema rus sembla que suggerit pel mateix dedicatari. Si no els han sentit, quan tornin no se'ls perdin.

Arcanto Quartet
Palau 100. Cambra.
Petit Palau de la Música, 14 d'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Anglès celebra el centenari d’uns pioners del jazz

anglès
Txabi Franquesa
Humorista, presenta l’espectacle ‘Escocía’ al Salat de Sant Feliu de Guíxols

“L’humor és terapèutic i fa que t’oblidis de tot”

Sant Feliu de Guíxols
cultura

Les traduccions de ‘Guerra i pau’ o ‘Maria Antonieta’, entre els finalistes del premi Aurora Bertrana

girona
Riells i Viabrea

Els Catarres i Buhos bategen el Festival Respira Cultura

Riells i Viabrea
societat

‘Foc creuat’ guanya el concurs de còmic i novel·la gràfica ‘Llamps i Tintes’

girona
CRÒNICA

The Divine Comedy, humor i pulcritud

FESTIVAL GREC

El repte Hervás: 100 divorcis en 24 hores

BARCELONA
arxivística

El dietari del baró de Maldà, traslladat al segle XXI

barcelona
MÚSICA

El Vida arriba a la desena edició amb M.I.A i Standstill

vilanova i la geltrú