cultura

L'estiu a escena

Al·leluia a ca l'indià

La potència de la massiva formació catalana The Gospel Viu Choir fa emmudir les bèsties que viuen als jardins del parc Samà de Cambrils

Un reguitzell d'“al·leluia”, “my Lord” i “Jesus” (llegiu “gisas”) es va sentir amb força dissabte a la nit al parc Samà en un dels concerts del 31è Festival Internacional de Música de Cambrils. La formació catalana The Gospel Viu Choir va ser l'encarregada enguany de portar el gospel al festival, que en les últimes edicions sempre programa un concert d'aquest gènere musical, que té molta acceptació popular, un fenomen incomprensible per a qui firma això, com també ho és l'èxit dels recitals d'havaneres. Però hi ha gent per a tot, faltaria més. TGV Choir, doncs, va desplegar una vuitantena de cantants a l'escenari i, en conseqüència, va oferir un recital molt sorollós. Van començar bé amb “Let the sunshine in”, una de les cançons més conegudes del musical Hair, per tot seguit endinsar-se en el gospel i els espirituals negres amb unes peces no conegudes pel públic, llevat d'una molt bona destrossa (no és broma, que va ser bona de debò) que van perpetrar de la sonata Clar de lluna de Beethoven. Tres ballarins hip-hop s'anaven recargolant a l'escenari per animar, se suposa, el concert. El públic es va mostrar una mica fred al començament i tot seguit es va anar escalfant, tot i que no va picar de mans amb la intensitat que hauria estat desitjable. Però vuitanta cantants picant de mans alhora era com si et fessin petar un fuet als timpans i no calia, per tant, afegir-hi més soroll. Fins i tot els paons, les cacatues, les granotes i altres bestioles que viuen als jardins del parc Samà i que acostumen a xisclar quan volen, sobretot quan hi ha concert, van emmudir la nit de dissabte.

Els jardins del parc Samà, construïts per l'indià Salvador Samà (1861-1933), marquès de Marianao, són un dels escenaris del Festival Internacional de Música de Cambrils. És un lloc bonic i romàntic que agrada molt els nuvis, que s'hi van a fotografiar després d'haver passat per l'església o el jutjat, i un escenari ideal per a una vetllada nocturna de la canícula. El 4 d'agost hi tocaran Albert Guinovart i l'orquestra Camera Musicae i dos dies després hi actuarà la companyia Víctor Ullate Ballet. Tancarà el festival, el 13 d'agost, el cantaor Diego El Cigala, que cantarà tangos. A veure què hi dirà la fauna del parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ARTS ESCÈNIQUES

La històrica Sala Muntaner reobrirà a la tardor amb una cartellera basada en l’humor

BARCELONA

José González cancel·la el concert al festival de Porta Ferrada

SANT FELIU DE GUIXOLS

El Danseu converteix un paller de les Piles en un teatre

BARCELONA
Andreu Martín
Novel·lista i guionista de còmics

“Vaig aprendre a llegir amb la col·lecció ‘La Cua de Palla’”

Barcelona
Luz Casal
Cantant

“El més important per a un artista és la sensació de llibertat”

Barcelona
ARTS EN VIU

Caixafòrum programa una vetllada de circ a Casaramona

BARCELONA
ARQUITECTURA

‘Parlaments d’aigua’, la proposta catalana per a la Biennal d’Arquitectura

BARCELONA
ART

L’artista Refik Anadol estrena una quarta obra exclusiva per a la Casa Batlló

BARCELONA
Cultura

Primeres cinc figures de la imatgeria festiva declarades Bé Cultural d’Interès Nacional

Vilafranca del Penedès