cultura

Les festes d'Algemesí superen els 100.000 visitants

Més de 2.000 persones han passat pel Museu de la Festa en dos dies a penes

Les celebracions han estat declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Més de 100.000 persones han seguit en els carrers d'Algemesí les tres processons de la Mare de Déu de la Salut de 2012. S'han superat així les previsions que ja anunciaven major afluència de públic després que la festa haja sigut declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Segons ha informat l'Ajuntament, els dies previs a les celebracions els telèfons de la Tourist Info i el consistori van rebre més telefonades de l'habitual per a rebre informació sobre les processons.

Així, més de 2.000 persones han passat pel Museu de la Festa els dies 7 i 8 de setembre, cosa que suposa més del doble que l'any passat. Quant a la procedència dels visitants, destaca la presència de dos autobusos d'anglesos, així com visites de França, Alemanya i d'altres països europeus, així com japonesos i coreans.

Entrada de matinada

L'apoteòsica entrada de la processó de la nit a la Basílica de Sant Jaume a les quatre de la matinada, va estar seguida d'una celebració acompanyada per la música del recentment inaugurat orgue restaurant en honor a Joan Baptista Cabanilles, fill d'Algemesí.

Una restauració que no ha estat exempta de polèmica ja que dels 630.000 euros que ha costat l'obra en el seu conjunt, l'Ajuntament n'ha posat 400.000 i això motivà que els partits de l'oposició demanaren que aquest instrument tingués titularitat municipal i eclesial, qüestió aquesta que els vots de la majoria del PP van impedir en la sessió plenària corresponent.

La festa conquesta Internet

Redacció

La pàgina web www.festesalgemesi.com que ha posat en marxa l'associació L'Ullal Cultural d'Algemesí i el gru polític local Més Algemesí, ha acomplit clarament el seu objectiu: difondre la festa a través d'internet. La pàgina es posà en funcionament l'última setmana d'agost i ha estat consultable en set idiomes: valencià, castellà, gallec, anglés, francés, italià i alemany.

Durant el quinze dies en que ha estat en funcionament ha rebut, segons informació facilitada pel servei automàtic, un total de 2.876 visites, quasi totes de l'Estat Espanyol. La majoria d'elles les ha rebudes en els últims dies, principalment a partir del moment que començà a fer-se propaganda en les xarxes socials. Els promotors informen que s'ha superat les expectatives que s'havien marcat, ja que esperaven com a màxim unes 2.000 o 2.500 visites. A més d'eixa majoria de visites rebudes del conjunt de l'Estat, també s'han confirmat altres des d'Itàlia, França, Alemanya, Estats Units, Noruega i fins i tot Argentina, sumant-se un total de 17 països diferents.

L'elaboració d'aquesta pàgina ha significat un gran esforç i una gran inversió d'hores, inversió que s'ha vist recompensada amb el reconeixement, per part de la gent, del treball fet. Amb la vista posada en la propera edició, estan col·laborant ja en la traducció al japonés i neerlandés, i es té previst buscar traductor per al xinés i rus. A més a més, s'incorporaran els passejos virtuals pels trajectes de les processons i es millorarà la retransmissió i el geoposicionament.

Siga com siga l'experiència pilot d'enguany, ha servit per veure que la Festa d'Algemesí ha despertat un gran interès en la xarxa, i que cal continuar treballant per difondre-la a traves d'internet i oferir aquest tipus de serveis a la gent que la vulga conèixer i visitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.