cultura

música

La Schubertíada es renova per oferir el de sempre

El programa d'aquesta nova edició ofereix dotze concerts de primer nivell a Santa Maria de Vilabertran

El cicle comença avui i acaba el 7 de setembre

Es pot canviar d'imatge, però alhora ser fidel a un estil. La Schubertíada de Vilabertran 2013 arrenca avui oferint el de sempre, un programa dedicat a la música de cambra amb un cartell de gran categoria en què actuaran alguns dels intèrprets més destacats del romanticisme i en què no faltaran noms habituals com Matthias Goerne i el Quartet Casals.

En total, 12 concerts –un menys que en l'edició anterior–, que tindran lloc al monestir de Santa Maria de Vilabertran, des d'avui fins al 7 de setembre. I, més enllà de la proposta musical, renovant la seva imatge amb un toc més modern, inspirat en les ulleres del compositor Franz Schubert, al voltant del qual gira el festival.

Per començar, actuaran el Quartet Apollon Musagète, amb un programa que inclou obres de Stravinsky, Prokófiev i Xostakòvitx. El concert tindrà lloc avui, a les nou del vespre. Demà (21 h) tindrà el torn la soprano Sylvia Schwartz, lligada a la Schubertíada des dels seus inicis professionals, i que tornarà a la canònica acompanyada del prestigiós pianista Wolfram Rieger. El programa que oferiran inclourà peces de Schubert, Granados, Turina i Guridi. A partir d'aquí, cal ressaltar el concert de la soprano Mojca Erdmann, la carrera de la qual cada dia està més consolidada (21 d'agost); el del Quartet Casals (23 d'agost); el del prometedor violoncel·lista barceloní Pau Codina juntament amb el pianista Jean-Paul Pruna, i, és clar, el recital que oferirà el baríton Matthias Goerne (31 d'agost), que en aquesta ocasió actuarà amb Sarah Christ a l'arpa, amb qui interpretarà temes de Schubert. La mezzosoprano Michelle Breedt, una de les grans veus wagnerianes, oferirà un recital dedicat a Schubert que recorrerà les quatre estacions i un concert acompanyada de la Camerata 432, dirigida por Antoni Ros-Marbà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.