Altres

música

El Sunset omple Palamós de música jamaicana

El festival ofereix tres dies de concerts i discjòqueis per només vuit euros

El Sunset Empordà Festival obre avui a Palamós la seva segona edició, en la qual tindrà lloc fins dissabte un ampli programa de concerts, sessions de discjòqueis i altres activitats, sempre al voltant de la música jamaicana. El festival va néixer l'any passat a Portbou, però els bons resultats –un miler d'assistents diaris– van aconsellar traslladar-lo aquest any a una localitat amb més infraestructura per acollir el públic del Sunset, que s'espera que aquest any superi els 1.500 espectadors per dia. El creixement del festival ha obligat també a abandonar la gratuïtat, però el Sunset ofereix preus molt assequibles: vuit euros per assistir a tot el festival i cinc euros per un sol dia. L'organització també ha establert convenis perquè els assistents puguin dormir en un pàrquing per vuit euros la nit o en un aparthotel per 17 euros.

El Sunset Empordà aposta sobretot per grups, vocalistes i discjòqueis catalans que interpreten diversos estils jamaicans, com ara el reggae, el ska, el rocksteady, etc. El cartell està format per prop de quaranta noms, entre els quals destaquen com a caps de cartell Soweto, Señor Wilson i Ben Jammin. Els grups també han fet un esforç important perquè el festival sigui viable.

Quatre espais

Les activitats del Sunset es desenvolupen en quatre espais: les actuacions dels grups i d'alguns discjòqueis destacats tindran lloc, entre les deu de la nit i les cinc de la matinada, al pavelló. Durant el dia, de les dotze del migdia a les deu de la nit, hi haurà un soundsystem amb diversos discjòqueis a la platja, concretament al final del passeig. A més, a la plaça de Catalunya tindrà lloc el Sunset Kids, amb activitats diverses per a la mainada, i a l'Espai Jove s'ha instal·lat la programació cultural del festival, amb projecció de curts, debats, exposicions, etc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.