cultura

arts escèniques

Love of Lesbian, La iaia, Gossos i Cris Juanico, a la tardor cultural d'Olot

Inclou també les commemoracions del 115 anys de la Principal d'Olot i els 30 de Flor de Fajol

A més, oferta tres obres teatrals de gran format i el LAP

La música és la principal protagonista de la programació cultural de la tardor a Olot, que ha preparat l'Institut de Cultura de la Ciutat. El Teatre Principal i la sala El Torín acolliran concerts de Love of Lesbian, La iaia, El petit de cal Eril, Gossos, Acousters i Cris Juanico, que oferirà un concert de nadales familiar. A totes aquestes propostes, cal afegir-hi el concert de Denis Zhadanov, considerat un dels millors pianistes del món i guanyador entre d'altres del concurs Maria Canals. La Principal d'Olot oferirà també un concert amb motiu de la commemoració del 115 aniversari de la formació. L'associació cultural i sardanista Flor de Fajol també està de celebració. En concret, dels seus 30 anys d'existència. Ho celebrarà amb un concert de l'Orfeó Català.

El concert de Nadal a Sant Esteve serà un altre dels plats forts, amb l'actuació de l'Orquestra de Cambra Amics de la Unesco i la Coral Polifònica de Puig-reig, dirigides per Gonçal Comellas. Oferiran El Messies de Händel i versions de nadales catalanes. L'oferta musical es completa amb les versions del Beatles dels Abbey Road, l'espectacle Quasevol nit pot sortir el sol de Jaume Sisa i l'espectacular proposta de dansa i percussió de la Camut Band per Sant Lluc.

Quant a les arts escèniques, es podran veure les obres de gran format La pell eixorca, amb Txe Arana, a partir de textos de Salvador Espriu i T.S. Eliot, Bona gent, amb Àlex Casanovas i Mercè Arànega, i Adreça desconeguda, amb Lluís Homar i Eduard Fernández. Hi haurà les propostes no convencionals dels dijous, el LAP (L'Altra Programació): Pendent de votació, de Roger Bernat, Una hora amb Hausson i Areia, de Circolando, i Con todos mis respetos, de Reugenio, l'espectacle del fill del popular humorista Eugenio. Hi haurà també el festival de cinema d'animació per a petits i el festival El més petit de tots per a públic de fins a 5 anys.

L'art de principi del segle passat, a la Sala Oberta

Una mostra dedicada a Francesc Vayreda, el fill del pintor Joaquim Vayreda –un dels referents del paisatgisme català–, és l'exposició de producció pròpia que es podrà veure aquesta tardor a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa. La mostra servirà per fer un repàs de l'art de principi del segle XX. A més, la sala 15 del mateix museu acollirà una mostra de fotografies que documenten el trasllat de peces dels museus de Barcelona a Olot a l'inici de la Guerra Civil espanyola. El Museu dels Volcans, amb la seu a la torre Castanyer del parc Nou, presenta una mostra sobre el clima i el paisatge de la Garrotxa i el Museu dels Sants, una de vitralls de Domènec Fita. El Col·lectiu de Cinema Independent presentarà un documental sobre el fotògraf olotí Pep Callís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La novel·la ‘Aterratge’ d’Eva Piquer guanya el Premi Literari ‘El Setè Cel’

salt
MÚSICA

Record d’ocupació en la vintena edició de l’(a)phònica

BANYOLES
món editorial

Joan Abellà deixarà Enciclopèdia Catalana al desembre

Barcelona
cultura

Mucha Muchacha i Los Voluble obren la 27a Fira Mediterrània, i posa el focus en la dissidència

Manresa
guardó

Helena Rufat i Salvador Ortells, premis Ciutat de Gandia

Barcelona
museus

La Fundació La Caixa i l’American Museum of Natural History signen un acord de col·laboració

Barcelona
ÒPERA CONTEMPORÀNIA

L’últim ciutadà de l’URSS surava a l’espai

BARCELONA
Les Anxovetes
Grup d’havaneres

"Algunes lletres d'havaneres no tenen excusa, però s'han de contextualitzar"

Girona
música

El Cor Plèiade obre el cicle Estiu al Palau, en el seu 10è aniversari

barcelona