cultura

La Lírica de Silla continua treballant

DES DE LA BALCONADA DE LA PLAÇA DEL POBLE

Acabant el curs, a la Lírica ens sentim molt orgullosos d'estar fent, des de fa cinc anys, una tasca docent important, a tots els nivells; treballant, amb múltiples i diverses actuacions, de les que serà una mostra el mateix calendari d'estiu, del qual també informarem; finalment, donarem una breu informació dels nostres artistes (directors, intèrprets, cantats, instrumentistes...) que, per tot arreu del món, mantenen tot tipus d'activitats musicals. A la Lírica, evidentment, ens sentim molt orgullosos de tots ells i per això diem, en aquesta ressenya, que la Lírica va pel món, amb els nostres músics.

Tasca docent per al proper curs

La Coral Jove, que funciona des de 2009, forma part del nostre projecte educatiu i cultural, i ara, en acabar aquest curs, ha culminat amb el Taller d'Iniciació Musical per a xiquetes i xiquets de 4,5 i 6 anys. D'aquesta coral eixiran cada any els candidats i candidates (l'angelet) a interpretar el motet de la Carxofa, el sis d'agost. Enguany, l'angelet serà José Escorihuela Herrero, tot i que dos xiquets més, Laura Ferrando Zaragozá i Mario Sanmartín Riera, estan preparant-se, sota la direcció de Xelo Gonzàlez, directora de la coral, amb la col·laboració de Tanya Durán i Xavier Gomis.

Per al proper curs 2014-2015, l'Escola de Música, amplia l'oferta educativa, amb:

- Estimulació i Sensibilització per a xiquetes i xiquets de 2 i 3 anys acompanyats dels seus pares.

- Taller d'Iniciació Musical per a xiquets i xiquetes de 4,5 i 6 anys

- Taller d'Iniciació d'Instruments per a xiquetes i xiquets de 7 anys.

- 1er Curs de Llenguatge Musical i Instrument, a partir de 8 anys

- Cor Infantil, grup de xiquets de 4 anys a 7, i grup de xiquets de 8 anys a 14.

- Tècnica vocal.

- Llenguatge Musical per a adults

- Taller d'Iniciació al Jazz, per a alumnes amb nivell, a partir de 9-10 anys.

Programació d'actes de juny a agost.

- 22 de juny, diumenge, participació de la Banda en la processó del Corpus.

- 5 de juliol, dissabte, a les 19:30 h. concert de la Coral Jove.

- 12 de juliol, dissabte, la Banda Simfònica participarà en el Festival de Burjassot

- 19 de juliol, dissabte, passacarrer del Pregó de Festes.

- 26 de juliol, dissabte, a les 23:00 h., en la Plaça del Poble Festival de Bandes.

- 4 d'agost, dilluns, en la plaça del Poble, actuació de la Banda i l'Orquestra Simfòniques, acompanyant Laia Benaches i Serafín Zubiri, en l'espectacle “Boleros màgics”.

- 6 d'agost, dimecres, dia del Crist, tots els músics participen interactívament en tots els actes musicals: cercavila amb les autoritats municipals; missa major cantada; processó del Crist i acte solemne de la interpretació de La Carxofa amb l'Orquestra i la Coral Polifònica.

- 12 d'agost, dimarts, tradicional dinar de festes dels músics de totes les seccions.

- 31 d'agost, diumenge, cercavila pel Parc d'Atraccions de Madrid.

La Lírica pel món, amb els nostres músics

Andrés Valero-Castells, ve de dirigir la Banda de Música Municipal de A Coruña i d'impartir una master class de direcció a la banda de l'Escola de Música de Rianxo.

Francisco Valero-Terribas, ha estat seleccionat per Lorin Maazel com a director resident en el festival d'estiu de Castleton, Virginia (EEUU).

Carmen Romeu ha participat en el Cicle Bel Canto del Teatre Nacional Sao Carlo, interpretant Paolina, de l'òpera Poliuto, de Polizzeti, amb llibret de Salvatore Cammarano, a partir de la tragèdia Polyeucte de Pierre Corneille.

Maite Alberola ha interpretat Desdèmona, en l'òpera Otel·lo, de Giuseppe Verdi, i llibret d'Arrigo Boito, en el Teatre Principal de Palma de Mallorca.

Luis González Martí, ha participat en la Conferència Internacional de Trompeta (ITG 2014), oferint un concert, al King of Prussia de Pennsylvania (EEUU). També ha participat en el III Seminari Stomvi 2014 celebrat a la Universitat Nacional de Colòmbia, Bogotà.

Ignacio Ceballos, principal timbalista del Teatro dell'Opera di Roma, també és professor de la mateixa Orquestra Juvenil.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia