cultura

EUPV exigeix al Consell la preservació del Castell de Barxell

La conselleria de Cultura ha estat pagant els propietaris una quantitat d'euros mentre no s'executen els treballs de conservació

El diputat d'Esquerra Unida del País Valencià a les Corts Lluís Torró ha presentat una Proposició no de Llei per quà la Generalitat execute de manera subsidiària les obres de conservació del Castell de Barxell, davant el procés de degradació i deteriorament que pateix l'estructura després d'anys sense cap actuació a l'immoble.

En l'exposició de motius de la proposició, el diputat alcoià recorda que des de la pròpia Generalitat s'ha instat als propietaris de l'edificació a executar aquestes obres, ja que la fortalesa està declarada Bé d'Interés Cultural i suposa l'última edificació medieval exempta que resta en peu al terme municipal alcoià.

Torró també al·ludeix a la resolució del Síndic de Greuges de l'any 2012 en què instava a la Conselleria a assumir les obres de consolidació de l'estructura de forma subsidiària, i esmenta l'última mesura adoptada per la Direcció General de Cultura anunciada fa unes setmanes, que preveu multar amb 550 euros mensuals als propietaris de l'immoble mentre no s'executen els treballs.

De qualsevol manera, el diputat d'EUPV subratlla que “la situació de deteriorament del BIC és greu i molt antiga, per això la Direcció General de Cultura hauria d'anar més enllà assumint l'execució dels treballs”, tal com ja assenyalava el Síndic de Greuges; “el cas és que s'ha d'actuar ja per a que continue en peu aquesta fortificació medieval”, assenyala Torró.

El diputat a més ha volgut deixar ben clar que “en cas que aquesta edificació acabara per caure, la culpa absoluta haurà estat de l'administració que té el deure de vetllar per la seua preservació, que no és altra que la Conselleria de Cultura. Així que creiem que s'ha d'imposar el sentit comú d'una vegada per totes en aquest llarg procés, amb l'adopció de mesures urgents per evitar que continue degradant-se i patint el risc de desaparèixer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.