cultura

Mascarell exalça el valor del patrimoni del Montseny

El conseller de Cultura va ser ahir a Arbúcies en la celebració de l'ingrés a la Unesco del catàleg del llegat immaterial de la zona

Més de 150 persones i entitats han treballat en l'inventari

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va destacar ahir l'“enorme valor i el rigor metodològic” de l'inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny, que va vaticinar que servirà de referència per a altres projectes que s'emprenguin a Catalunya. “Estem recollint la singularitat del nostre país”, va subratllar el conseller, que no va voler faltar a la festa de celebració de la inscripció del projecte Metodologia per a l'inventari del patrimoni cultural immaterial a les reserves de la biosfera: l'experiència del Montseny al registre de millors pràctiques de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. L'ingrés d'aquest treball, en el qual van participar entre el 2009 i el 2011 més de 150 voluntaris i entitats de la zona, data del 4 de desembre de 2013, però ahir es va voler reconèixer la feina dels implicats en una jornada festiva i de divulgació que es va aprofitar per presentar també un web amb els resultats de la recerca. Aquest espai virtual estructura els 234 elements inventariats en cinc categories: tradicions i expressions orals; arts de l'espectacle; pràctiques socials, rituals i festives; coneixement i usos de la natura i l'univers, i tècniques artesanals i tradicionals. En aquestes categories s'inclouen des de llegendes fins a dites i refranys, passant per endevinalles, cançons, danses, vocabulari autòcton, oficis tradicionals o jocs. El projecte el van desenvolupar el Centre Unesco de Catalunya amb la col·laboració del Parc Natural del Montseny, el Museu Etnològic La Gabella i el Departament de Cultura de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia