cultura

Inauguren a Moscou una exposició sobre Dalí

La Fundació Gala-Salvador Dalí i el Moscow Museum of Modern Art (MMOMA), van inaugurar el passat dimecres, l'exposició Dalí and Media, que es podrà veure a la capital russa fins al pròxim 1 de febrer del 2015. La mostra consta de 219 peces provinents del fons de la Fundació Dalí. En concret són 205 diaris i revistes i 14 olis i dibuixos. La mostra, de fet, és una reedició de Dalí i les revistes, comissariada per Montse Aguer l'any 2008 al castell de Púbol, ara adaptada per a Moscou. Se centra en la col·laboració de Salvador Dalí amb el món de les revistes i la premsa escrita.

Dalí no es va limitar a escriure articles, sinó que també va fer cobertes, anuncis i va il·lustrar escrits tant seus com d'altres autors. Va usar la premsa com a suport de la seva obra i també com a font d'inspiració. Tota aquesta activitat el va portar en diferents moments de la seva carrera a dissenyar pàgines i fins i tot una publicació sencera, el Dalí News.

Per això, la mostra presenta les cobertes dissenyades per Dalí, les cobertes d'obra reproduïda de Dalí i les que mostren el Dalí personatge, a més d'articles il·lustrats, anuncis, intervencions en manuscrits i textos de revistes, entre d'altres.

La inauguració va tenir la presència de representants polítics russos i del gerent de la Fundació Dalí, José Manuel Sevillano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia