cultura

Divulguen el megalitisme a l'Empordà amb un web

Recuperar, protegir i divulgar el patrimoni cultural i el megalitisme existent a l'Empordà i el Rosselló és l'objectiu del nou portal web www.megalitica.cat , un projecte que ha tirat endavant Vicenç Armangué amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Empordanesos.

El portal permet veure els dòlmens, els menhirs, els cromlecs, els gravats i les pedres oscil·lants que existeixen a banda i banda dels Pirineus. Unes troballes que són “molt poc conegudes” pels ciutadans, tal com explica l'impulsor de la iniciativa a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). El web inclou un mapa interactiu on es poden localitzar part dels 326 elements megalítics certificats que s'han localitzat en aquesta zona. Vicenç Armangué, president de l'associació Via Pirena i membre de l'Institut d'Estudis Empordanesos, ha estat l'encarregat de presentar el projecte multimèdia durant les cinquenes jornades L'Empordà, el paisatge com a actiu econòmic, celebrades a Espolla. L'any passat ja es va donar a conèixer un inventari de gran part de les restes megalítiques existents a les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà i el Rosselló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia