cultura

Cultura declararà BIC el Parc Cultural de l'Aigua de Banyeres de Mariola

La declaració BIC tindrà la categoria d'Espai Etnològic

L'anomenat Parc Cultural de l'Aigua de Banyeres de Mariola serà declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) amb categoria d'Espai Etnològic, segons ha anunciat la consellera d'Educació, Cultura i Esport, María José Català, en la seua visita realitzada a aquesta població en el matí de dimarts amb la finalitat d'iniciar el projecte del que ha de ser el Centre d'Interpretació de la flora i la fauna del riu Vinalopó situat al molí Sol.

La incoació de l'expedient per a la declaració BIC està prevista per als dos propers mesos, ja què el Vinalopó presenta al seu pas per Banyeres de Mariola «un gran interès cultural i etnogràfic, en un entorn pràcticament intacte, sense degradació i compta amb una rica flora i fauna, així com una gran riquesa paisatgística i mediambiental, al costat de nombrosos elements de l'arquitectura industrial o de l'aigua», segons l'escrit de Cultura.

Català ha fet l'anunci en l'acte de presentació de les obres de remodelació i adequació del Centre d'Interpretació del riu Vinalopó que es considerat com «una joia patrimonial de la indústria tradicional paperera assentada a l'Alcoià». La consellera ha assegurat que tant el Consell com l'Ajuntament van a treballar «de forma conjunta» perquè el reconeixement s'unisca als dos Béns d'Interès Cultural ja declarats amb què compta el municipi, com són el castell i la Torre de la Font Bona».

A Banyeres de Mariola, la Conselleria de Cultura ha previst la inversió de 108.621 euros per a una actuació que s'executarà en el termini de quatre mesos, a més dels 100.000 € que l'Ajuntament destina en el pressupost de 2015 recentment aprovat. «Ens trobem davant una nova aposta de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, conscients que recolzar el patrimoni dels nostres municipis suposa la seua dinamització socioeconòmica, pel que Banyeres de Mariola, amb els seus potents actius com són el castell castell, museus, festes i tradicions, mereix posicionar-se estratègicament».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia