cultura

Monòver acull l'exposició “El final de la Guerra Civil a Alacant. Repressió i exili”

La mostra restarà oberta al públic fins al 6 de febrer de 2015

Comissariada per l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant, la sala Kursaal Fleta del municipi de Monòver acull l'exposició “El final de la Guerra Civil a Alacant. Repressió i exili”, una mostra que arreplega els esdeveniments del final de la Guerra Civil, com també la repressió que va acompanyar la implantació de la dictadura franquista i l'exili del qual molts alacantins no van tornar.

El mes de març de 1939 la província i la ciutat d'Alacant van tenir un gran protagonisme en els esdeveniments finals de la Guerra Civil espanyola. Així ho proven l'establiment de l'últim govern republicà, presidit per Juan Negrín, al Vinalopó Mitjà i la seua posterior eixida des de l'aeròdrom del Fondó de Monòver, l'eixida de milers de republicans cap a l'exili a bord de diverses embarcacions, especialment l'Stanbrook, i la tragèdia del port alacantí, on es van concentrar unes quinze mil persones esperant els vaixells que els permeteren escapar de la repressió franquista, vaixells que no arribarien mai per la inhibició de les democràcies occidentals.

Organitzada per la Universitat d'Alacant i Arxiu Municipal de Monòver, l'exposició serà inaugurada divendres 16 de gener de 2015, a les 20 hores a la sala d'exposicions Kursaal Fleta. A l'acte hi assistiran el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant, Carles Cortés, i per part de l'Ajuntament de Monòver, l'alcalde Natxo Vidal Guardiola, i la regidora de Cultura, Lourdes Pastor.

La mostra restarà oberta al públic fins al 6 de febrer de 2015 en horari de dilluns a divendres de 17 a 21 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia