Comença la XXI edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira

Un total de 115 originals s'han presentat als guardons que es lliuraran el pròxim 13 de novembre des d'un punt de vista multidisciplinari des d'un punt de vista multidisciplinari

A la XXI edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira s'han presentat un total de 115 originals, que opten als 82.000 euros de dotació global. Es tracta d'un índex de participació molt elevat i que es manté en els últims anys. Per categories, 23 són els originals que s'han presentat al guardó més veterà, el XXI Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira; 7 al XIV Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil; 9 al XV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General; 13 són els originals que opten a l'XI Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta; 15 al XIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre; i 35 al IV Premi de Poesia Ibn Jafadja.

Els guardons de totes les modalitats es lliuraran el pròxim 13 de novembre en el ja tradicional sopar literari. Com és habitual, el nom dels guanyadors de les modalitats de narrativa infantil i juvenil s'anunciarà una setmana abans, concretament el 6 de novembre.

L'evolució humana

Dins dels Ciutat d'Alzira 2009 es desenvoluparà el XV Cicle de Conferències, que comença el 13 d'octubre. Sota el títol En clau d'evolució, les diferents ponències abordaran la importància de l'evolució de l'espècie humana, en la mesura que ha marcat la nostra manera de ser en l'actualitat. A més, també es farà ressò d'algunes efemèrides com ara el 150 aniversari de la publicació de L'origen de les espècies, de Charles Darwin; l'any Eiximenis, o el 400 aniversari de l'expulsió dels moriscos de les nostres terres. Alguns dels conferenciants més destacats que intervindran en aquest cicle són els escriptors Lluís-Anton Baulenas i Alicia Giménez Bartlett, els científics Juli Peretó, Jesús I. Català i Fernando González Candelas, o l'escriptor i antropòleg Joan F. Mira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Danseu converteix un paller de les Piles en un teatre

BARCELONA
Andreu Martín
Novel·lista i guionista de còmics

“Vaig aprendre a llegir amb la col·lecció ‘La Cua de Palla’”

Barcelona
Luz Casal
Cantant

“El més important per a un artista és la sensació de llibertat”

Barcelona
ARTS EN VIU

Caixafòrum programa una vetllada de circ a Casaramona

BARCELONA
ARQUITECTURA

‘Parlaments d’aigua’, la proposta catalana per a la Biennal d’Arquitectura

BARCELONA
ART

L’artista Refik Anadol estrena una quarta obra exclusiva per a la Casa Batlló

BARCELONA
Cultura

Primeres cinc figures de la imatgeria festiva declarades Bé Cultural d’Interès Nacional

Vilafranca del Penedès
Cinema

El cinema Truffaut renova la seva identitat visual corporativa

Girona
Música

Julieta i Mushkaa col·laboraran juntes en un nou tema

barcelona