L'IVACOR restaurarà peces del fons del Museu Arqueològic de Llíria

Enguany recuperarà uns bronzes romans i unes taules policromades del segle XIV procedents de l'església de la Sang

L'Ajuntament de Llíria i l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (IVACOR) han subscrit un conveni de col·laboració que permetrà treballar anualment en la investigació i restauració dels fons del Museu Arqueològic de Llíria (MALL).

L'alcalde edetà, Manuel Izquierdo, ha destacat que es tracta d'«un acord molt interessant per a continuar treballant en la recuperació i posada en valor del nostre ric patrimoni historicoartístic, ja que tindrem el suport dels mitjans tècnics, materials i humans de l'IVACOR per a dur a terme aquestes actuacions de restauració».

L'Ajuntament aportarà el 50 per cent del cost brut de la despesa que suposen les activitats d'investigació i restauració que s'hi desenvolupen.

Per mitjà d'aquest protocol, enguany es restaurarà una col·lecció de bronzes romans del final del segle II apareguts en el carrer Casaus. Es tracta de les restes d'una ofrena votiva a divinitats agràries. Igualment, es treballarà en la rehabilitació d'un conjunt de taules d'un retaule del segle XIV procedents de l'església de la Sang. En aquestes pintures es representa la vida de sant Pere apòstol i sant Pere de Verona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.