Música

CULTURA

Malgrat estrena Libèl·lula, un festival per fomentar l’oci nocturn alternatiu del jovent

L’Ajuntament de Malgrat de Mar posa en marxa aquest estiu, a través de la regidoria de Joventut, una prova pilot amb el nom de Festival Libèl·lula que “vol acollir la creativitat dels joves, fomentar un oci nocturn alternatiu i impulsar un consum artístic crític”. La plaça Moguer, un dels espais més utilitzats pels joves, acollirà l’esdeveniment que tindrà dues sessions: una el 15 de juny i l’altra, el 19 de juliol. El festival barrejarà música amb Djs locals, performans a càrrec de joves artistes locals i actuacions de dansa. Hi participaran la Colla de Diables Ratpenatsinfernals i l’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau. El primer tinent d’alcaldessa i regidor de Joventut, Jordi Farré, ha presentat aquesta setmana el festival. “Estem a la plaça Moguer, que és un dels punts de trobada dels joves, per presentar un festival que ha sortit dels joves i que és per als joves”, va destacar Farré. El regidor va remarcar que la nova proposta cultural per als joves passa per fomentar el consum crític en un entorn saludable i amb la implicació de les entitats juvenils de Malgrat de Mar. L;a primera de les dues sessions comptarà amb l’actuació de Slum DJ Albert, de ballarins de hip-hop i de la jove cantant malgratenca Laia Soto. La segona inclourà a Jorge Peñafiel i Slum DJ Albert. A les dues sessions hi haurà performans a càrrec de l’artista local Ainoa Giménez, en les quals joves podran estampar samarretes. A més, hi haurà taller de xapes. La Colla de Diables Ratpenatsinfernals oferiran una tabalada per obrir les sessions del festival i l’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau portarà el bar, que no servirà alcohol.Hi haurà també un Punt lila per donar suport i acompanyament a la víctima en casos d’agressió i que actuarà en defensa d’aquest espai lliure de violència masclista i LGTBIfòbica. A més, hi serà present el servei intermunicipal RULA per oferir informació i atenció sobre el consum de drogues i alcohol.

El cartell del festival, és obra dels joves artistes locals Ainoa Giménez, graduada en Belles Arts, i Bernat Ferriol, estudiant de Marquèting. Durant la presentació van explicar que han volgut fer “una proposta gràfica vibrant i festival”. “La libèl·lula és símbol de creació artística per la seva capacitat d’adaptar-se, evolucionar, de reinventar-se”, va dir Ainoa Giménez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres es MOU omple de dansa els carrers i places de la ciutat

figueres
art

El Museu Víctor Balaguer reobre amb el seu esperit del segle XIX

vilanova i la geltrú

Xavier Graset s’avança a la tarda, a la graella de TV3 del curs vinent

BARCELONA

Xavier Puig dirigirà l’Orfeó Català a partir de la temporada 2025/26

BARCELONA
Cinema

‘Upon Entry’ guanya l’11è premi Pepón Coromina de l’Acadèmia del Cinema

barcelona
cultura

Remodelen el centre d’interpretació de Picasso i posen a exposició el doble d’obres

Gósol

Una mostra de pintura reivindica Manolo García com un artista multidisciplinar

palafrugell
Roger Glover
Històric baixista de Deep Purple

“Es fa dur, imaginar la retirada, ja que... ens encanta tocar!”

Barcelona
cinema

El retorn d’una gran trilogia: blau, blanc i roig

barcelona