La Ruta de l'Abat Oliba unirà uns 30 pobles entre Montserrat i Sant Miquel de Cuixà

El recorregut turístic transpirinenc ha estat presentat a Prada i es podrà fer a peu o en cotxe

El nou itinerari turístic transfronterer unirà els monestirs de Montserrat i de Cuixà. La ruta dura uns quatre dies i el conseller Josep Huguet ha demanat la participació del sector privat perquè li donin suport amb restaurants i hotels que la ressegueixin. «És un itinerari pels principals escenaris de la vida i obra d'Oliba», ha resumit Josep Huguet.

La iniciativa es duu a terme quan es compleixen mil anys des que Oliba va ser proclamat abat dels monestirs de Ripoll i Cuixà. El projecte té un pressupost d'1.200.000 euros i serà acabat el 2011. El finançament s'ha aconseguit amb el treball conjunt de la Generalitat de Catalunya, el Consell General dels Pirineus Orientals i la participació de les institucions europees (FEDER), amb la col·laboració d'entitats locals com l'Associació Cultural de Cuixà.

Tots els pobles que travessa el recorregut tenen «la petjada d'Oliba», ha subratllat el conseller, que ha afegit que suposa una explotació turística d'acord amb els cànons del turisme del segle XXI, «basat en l'emoció». L'art romànic és una marca blanca, ha explicat; «varia molt de nord a sud dels Països Catalans, per això cal contextualitzar-lo amb un personatge històric». L'avantprojecte de la ruta, planejada per fer-se en vehicle, unirà gairebé 30 pobles.

Audioguies i Sant Miquel de Cuixà en 3D

La ruta tindrà forma de cercle i els turistes podran escollir si prefereixen arribar a Cuixà passant per Cardona, Berga i Puigcerdà, o fer-ho per Vic, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Ripoll, Perpinyà, Elna, Toluges, Prada, entre altres municipis que constituiran els punts d'interès al llarg del recorregut. El projecte preveu també l'edició d'una guia sobre la ruta i d'audioguies en 4 llengües (català, francès, castellà i anglès). Sobre la ruta, es realitzarà una retolació harmonitzada en carreteres i senders, des de Montserrat fins a Cuixà, a l'entorn del Canigó i a les comarques del Conflent i del Ripollès. El projecte preveu també la construcció d'un refugi al coll d'Ares i la recreació en tres dimensions de l'abadia de Sant Miquel de Cuixà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ARQUITECTURA

‘Parlaments d’aigua’, la proposta catalana per a la Biennal d’Arquitectura

BARCELONA
ART

L’artista Refik Anadol estrena una quarta obra exclusiva per a la Casa Batlló

BARCELONA
Cultura

Primeres cinc figures de la imatgeria festiva declarades Bé Cultural d’Interès Nacional

Vilafranca del Penedès
Cinema

El cinema Truffaut renova la seva identitat visual corporativa

Girona
Música

Julieta i Mushkaa col·laboraran juntes en un nou tema

barcelona

Sons del Món arrenca la 17a edició amb el 80% de les entrades venudes

ROSES
Eric del Arco
Aprenent de llibreter a la llibreria Documenta i president del Gremi de Llibreters de Catalunya

“La Sagrada Família és la icona número 1 del món”

Barcelona
cinema

Amics, amants i còmplices de la Filmoteca

Barcelona
Sergio Dalma
Cantant

“Els artistes tenim molt d’ego, però els polítics... déu-n’hi-do!”

Barcelona