cultura

Cultura

L'any d'un fill predilecte

Excursions, concerts i visites a escoles formen part de les activitats de l'any Martí-Sabé a Santa Coloma

El consistori posarà una placa a la casa del carrer Calau on l'escultor va viure vint anys

El dissabte 21 d'aquest mes hi haurà la primera jornada de tallers de fang per a escolars al Cercle Jove, el 8 d'agost es col·locarà una placa a la casa del carrer Calau on va viure vint anys l'artista i el 19 de desembre s'inaugurarà l'exposició de dibuixos a la Casa de la Paraula. Són tres de les activitats que s'han organitzat a Santa Coloma i municipis veïns durant l'any Josep Martí-Sabé, l'escultor, dibuixant i pintor de Santa Coloma, que n'és un dels fills predilectes. També ho són, entre d'altres, l'escriptor Salvador Espriu i el bisbe Narcís Jubany.

Amb motiu del centenari del naixement de l'artista, una comissió amb historiadors, historiadors de l'art i representants de l'Ajuntament han organitzat una trentena d'activitats durant tot l'any. La regidora de Cultura de Santa Coloma, Carina Planiol (CiU), vol destacar les visites que els escolars podran fer al taller que tenia Martí-Sabé a la Clariana, “un entorn ideal”. La Clariana és al límit entre Santa Coloma i Riudarenes, a prop de l'ermita de Sant Marçal. A la Clariana el 4 de juliol s'hi farà, per cert, una sessió de cinema a la fresca amb la projecció d'El artista y la modelo, de Fernando Trueba.

Durant el 2015 també hi haurà actes d'homenatge a Martí-Sabé a Barcelona. El 6 de juny està previst un concert d'àries d'òpera al jardí dels Tarongers de Can Bartomeu de Pedralbes, on hi ha moltes obres de Martí-Sabé. “Al meu pare li agradava treballar escoltant música tot el dia. Li agradava la clàssica, com ara Rakhmàninov, o el jazz”, destaca Marta Martí Massó, filla de l'artista i membre activa de l'organització dels actes de l'any Josep Martí-Sabé.

El cuc per l'art

L'Ajuntament acaba d'editar el calendari Martí-Sabé, que es pot trobar a la Casa de la Paraula o bé a les llibreries de Santa Coloma. Al febrer hi ha previstes visites a escoles de Riudarenes i Sils, on Marta Martí i els pintors Josep Maria Fontanet i Àxel Rodríguez ajudaran els escolars a descobrir l'autor de Simbologia, l'escultura del davant de la façana de l'ajuntament colomenc. “Per al pare era molt important que el cuc [per l'art] els vingués com més aviat millor, als nens”, assenyala la filla, dibuixant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.