El futur del món del vi es debat a Tremp
La cooperació entre els agents d'un territori és clau per al seu desenvolupament
Una cinquantena de vinaters, empresaris del sector agroalimentari i el sector públic del Pallars van aprofundir divendres en noves tendències de mercat en el món del vi, dins la 4a edició de la jornada Vins d'alçada, cultius de nivell, organitzada per l'Ajuntament de Tremp. Hi va participar l'especialista en comunicació i comercialització Alícia Estrada, que va destacar la complexitat del mercat actual i la necessitat de guanyar en venda directa. També hi va ser el sommelier David Seijas, que va remarcar que els vins del Pallars compleixen moltes de les característiques que avui dia es valoren, com ara l'autenticitat, l'alçada i la versatilitat. En el seu torn, Mariana Mier, de Winenium, va parlar del turisme entorn del vi i com aquest producte pot representar un paper protagonista en el desenvolupament d'una zona. Mier ha posat especial atenció en la necessitat que cada celler tingui una personalitat i una història entorn del seu producte. Com a conclusió, els ponents van destacar la importància de la cooperació entre cellers d'un mateix territori.