Pascual negocia ara amb Paradores de Turismo reobrir el balneari de Cardó

L'empresa acaba de presentar a l'Ajuntament de Benifallet un altre estudi d'impacte ambiental

Les nego­ci­a­ci­ons del Grupo Pas­cual amb Para­do­res de Turismo de España s'afe­gei­xen a les que manté des del setem­bre del 2008 amb l'ope­ra­dor gironí Ter­mes Orion. «No ens hem tan­cat cap porta», va des­ta­car el repre­sen­tant a Cata­lu­nya del Grupo Pas­cual, Ramon Cardús que, a més, va dir que estan pen­dents de reu­nir-se pro­pe­ra­ment, també gràcies a les ges­ti­ons del sena­dor soci­a­lista Joan Sabaté, amb el secre­tari d'Estat de Turisme, com a res­pon­sa­ble polític de Para­do­res de Turismo. Ara bé, el prin­ci­pal escull que ha hagut de superar Grupo Pas­cual en el pro­jecte de reo­brir el bal­ne­ari de Cardó no ha estat tant la falta d'ope­ra­dor sinó com­plir les exigències medi­am­bi­en­tals. Per tant, l'empresa ha hagut d'ela­bo­rar un altre estudi d'impacte ambi­en­tal per exigència del Depar­ta­ment de Medi Ambi­ent, ja que l'antic bal­ne­ari és a dins d'una zona PEIN (pla espe­cial d'interès natu­ral) i d'ençà que es va enge­gar el procés admi­nis­tra­tiu hi hagut can­vis en la nor­ma­tiva ambi­en­tal. «Això ha fet retar­dar tot el procés», va lamen­tar l'alcalde de Beni­fa­llet, Jordi Monclús (ERC), que va con­fir­mar que l'Ajun­ta­ment ja ha rebut l'estudi d'impacte nou i a par­tir d'ara l'ha de reme­tre als depar­ta­ments de Medi Ambi­ent, Inno­vació, Comerç i Turisme i Cul­tura, perquè en facen els infor­mes per­ti­nents. Per ara, ni Monclús ni ningú no s'atre­vix a donar cap data d'ober­tura del bal­ne­ari, ni tan sols de quan poden començar les obres, valo­ra­des en cap a 30 mili­ons d'euros. «Fer un altre estudi d'impacte i les nego­ci­a­ci­ons amb Para­do­res demos­tren que l'empresa con­ti­nua tenint interès en el pro­jecte. Jo crec que ara estem a la recta final», va opi­nar Cardús.

Un hotel de 150 habitacions

Les portes del balneari de Cardó es van obrir a final del segle XIX. El 1887 les seues aigües es van declarar d'utilitat pública per les seues propietats curatives. Després del parèntesi de la Guerra Civil, quan les instal·lacions del balneari es van aprofitar per ubicar-hi un hospital de l'exèrcit republicà, el 1940 va reobrir fins al 1967, que va tancar definitivament. Durant tots aquests anys, les instal·lacions s'han anat malmetent i molts espais on, des de principi fins a la meitat del segle XX, els més rics del país passaven llargues temporades s'han ensorrat. El projecte de recuperació del balneari que impulsa Grupo Pascual pretén conservar al màxim la fesomia de l'edifici principal així com una ampliació arquitectònica que no altere el conjunt final. En l'espai on hi havia l'antic balneari, s'hi preveu fer un hotel de cinc estrelles i 150 habitacions –130 de dobles, 10 suites i 10 d'individuals–. El balneari es reestructurarà en 2 edificis nous amb 30 suites termals, per disposar-ne. Aquests dos edificis estaran units amb l'hotel per un pont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.