Economia

viticultura

Amer recupera la producció de vi després de 50 anys

Es podrà trobar a la Fira de Sant Martí

Amb motiu del nomenament de Carles Puigdemont fill predilecte d'Amer, se'n fa una edició de 50 ampolles numerades a mà i amb la inscripció “President 130”

Senyoriu Rocasalva és un vi que des de fa dos anys es produeix a Amer. Té, ara per ara, una producció molt petita –d'entre 600 i 1.000 ampolles– però el propietari de les vinyes, Joan Rocasalva, no descarta créixer a mitjà termini. “Ara el nostre objectiu és consolidar la producció i demostrar que es pot fer un bon vi a Amer”, explica Rocasalva, que vol animar els joves a plantar vinyes si hereten terres. Amer feia més de cinquanta anys que no produïa vi per comercialitzar –se n'ha anat fent en petites quantitats i per a autoconsum.

El nou vi es podrà trobar a la Fira de Sant Martí que es farà diumenge a Amer. I per afegir-se a la festa de proclamació de Carles Puigdemont fill predilecte de la vila, Rocasalva ha decidit fer una edició de 50 ampolles numerades a mà i etiquetades com a “President 130”, dedicades a la visita a Amer de Puigdemont, 130è president de la Generalitat de Catalunya.

Joan Rocasalva va néixer a Susqueda però va passar molts anys a Badalona. Mai va perdre el seu contacte amb la Selva i la seva intenció havia estat tornar. Es va decidir per Amer perquè el seu padrí i el seu avi matern tenien unes vinyes antigues situades a la serra dels Gats que va acabar heretant. Es va interessar per la història de la vinya a la vila, “on durant uns anys hi va haver molta producció que es venia en un mercat molt important que hi havia al poble”, però la fil·loxera i més tard –l'any 1956– unes glaçades molt importants van matar vinyes i oliveres de la zona. “Als anys seixanta molta gent es va passar al conreu de l'avellana”, explica. Rocasalva també va anar a cursets i el seu professor, Josep Maria Vernet, ara s'ha convertit en l'enòleg del celler.

Els Rocasalva van replantar i empeltar ceps, “però també hem plantat garnatxa negre i merlot i una mica de picapoll blanc”, afirma. El resultat és un vi “atípic, de qualitat i que sorprèn molt pel lloc on s'ha produït”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona