La plantilla de Pulligan decideix sacrificar la meitat dels treballadors per continuar
Ahir van votar els 84 treballadors del grup tèxtil de Canet i es va acceptar l'ERO presentat per l'empresa
Alguns treballadors de la fàbrica de Canet ja no aniran avui a treballar. Des de fa uns dies que l'empresa ha fet arribar les cartes d'acomiadament que permetran als treballadors poder acollir-se al subsidi de l'atur. Ahir la plantilla del grup tèxtil es va desplaçar fins a Canet per votar si acceptava o no l'expedient de regulació presentat la setmana passada per l'empresa. Els resultats de la votació van ser aclaparadors ja que 78 persones van estar-hi d'acord, 2 en contra i 4 van dipositar els vots en blanc o nuls.
Els treballadors expressaven així la voluntat de continuar a l'empresa encara que només siguin la meitat i evitar ara per ara que es tanqui la fàbrica. Arran de la manifestació que van fer els afectats dissabte s'havia plantejat la possibilitat de fer una acció de força en no acceptar l'expedient si abans l'empresa no pagava els deutes salarials acumulats els darrers cinc mesos. Tot i això en el moment de la veritat la plantilla va decidir evitar el tancament.
Així els 42 treballadors que queden sense feina passaran a cobrar les indemnitzacions del fons estatal ja que l'empresa s'ha declarat en concurs de creditors pels deutes que acumula. El que és clar és que marxaran de l'empresa sense cobrar la part del sou que els deuen des de fa mesos.
Des dels sindicats es mostraven ahir sorpresos per la decisió dels treballadors. Des de CCOO, Francisco Agüera assenyalava que amb els deutes acumulats per l'empresa és impossible remuntar la situació. «Pulligan té un any més de vida i ells ho saben però s'hi han agafat perquè la situació a fora tampoc està gaire millor», afirmava ahir.
Cobrar el deute del salari quan es venguin els estocs
La resta dels 42 treballadors de la plantilla que es mantindrà a les empreses Canet Punt i Pulligan hauran d'esperar a veure com van les coses. A la reunió que el comitè va fer amb l'empresa aquest dilluns van obtenir el compromís que es mirarà de cobrir part del deute acumulat dels salaris amb la venda dels estocs que hi ha a la fàbrica. Així l'empresa calcula obtenir uns 500.000 euros, que segons el sindicat no cobreix la totalitat del deute salarial dels últims cinc mesos però si més no el rebaixaria. El vistiplau de l'expedient de regulació per part del comitè obligarà els interventors de l'empresa a presentar un nou pla de viabilitat davant el jutge per justificar la realitat de l'empresa, que paral·lelament segueix el procés concursal que es va obrir també la setmana passada. Tot i la reducció de la plantilla que l'empresa justifica per poder continuar l'activitat, el jutge que porta el cas per l'endeutament amb els creditors i la banca podria decretar que l'empresa és inviable econòmicament i ordenar-ne per tant el tancament.
40 milions de deute
Els representants sindicals asseguraven ahir que un cop estudiada la documentació que l'empresa els va entregar dilluns han pogut saber que el deute acumulat pel grup tèxtil és de 40 milions d'euros i no de 20 com va anunciar la mateixa empresa en presentar-se al concurs de creditors la setmana passada. «No se'n poden sortir perquè retornar el deute d'aquest crèdit és impossible», afirmava Francisco Agüera, de CCOO. Segons expliquen els mateixos representants sindicals, l'empresa ha posat a la venda la fàbrica que té al Marroc per un import de 7 milions d'euros i segons diuen ja tenen un comprador interessat.