Economia

Ramaders del Baix Empordà es trasllada a la Bisbal

La cooperativa, que agrupa 45 petites i mitjanes explotacions, tenia la seu a Girona i ha adquirit un local a la Bisbal

La seva insígnia, la marca Llet Nostra, té el 15% de la quota del mercat català

La Cooperativa Ramaders del Baix Empordà va presentar ahir les noves oficines a la Bisbal d’Empordà, després de deixar les que tenia a Girona per temes d’operativitat. El president de l’entitat, Jordi Riembau, va explicar, durant la jornada de portes obertes, que les noves oficines representen un punt d’inflexió i, a la vegada, un “punt d’arribada” per seguir afrontant nous reptes de futur. Uns reptes que, segons Riembau, els han portat a tenir el 15% de la quota de mercat de la llet que es comercialitza a Catalunya, a través de la marca Llet Nostra. Aquesta marca és garantia amb la participació de quatre cooperatives, però recentment dues han optat per marxar.

Procés de canvis

La Cooperativa del Baix Empordà agrupa 45 petites i mitjanes granges de vaques lleteres de tot Catalunya que produeixen un total de 35 milions de litres de llet que es comercialitzen amb la marca Llet Nostra. Precisament, Riembau, va recordar que, amb més de 30 anys d’història, la Cooperativa del Baix Empordà va ser una de les fundadores de Llet Nostra. El darrer procés ha comportat que dues cooperatives optessin per deixar de participar d’aquest projecte, si bé molts ramaders han continuat. Ara mateix, segons Riembau, Llet Nostra es fa amb la producció d’unes 150 explotacions ramaderes. “Alguns ens han deixat però els que seguim tenim un compromís amb la marca”, destaca Riembau, que hi afegeix: “Tot i l’escissió de dues cooperatives, ens hem reforçat i ha quedat la gent que no tenia cap dubte i, a més, s’hi han afegit explotadors de les cooperatives que ens han deixat perquè segueixen confiant en el projecte.”

LA XIFRA LA XIFRA

35
milions de litres
de llet es comercialitzen sota la marca Llet Nostra, que va impulsar aquesta cooperativa.

Llet Nostra, un projecte que vol seguir creixent

Llet Nostra va néixer l’any 2003, quan més de 200 explotacions ramaderes familiars catalanes es van unir per garantir la producció i comercialització de la llet a un preu just, i van contribuir a donar continuïtat al sector. L’objectiu de Llet Nostra és oferir ”un producte de qualitat i de confiança per a un consumidor proper i compromès amb el territori”. Tot el procés de producció de la llet es fa a Catalunya, i això els permet oferir un producte de proximitat “que arriba fresc i amb totes les propietats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.