Miquel Alimentació consolida la seva posició

Ha obert oficines a Bogotà, Casablanca i Xangai per potenciar l'exportació i la importació, i vol ser líder en autoservei a l'engròs a l'Estat

Miquel Alimentació exporta des de fa molts anys, «però ho feia puntualment». Amb la idea de consolidar aquestes vendes, l'empresa ha obert oficines a Bogotà, Casablanca i Xangai. Però a la vegada, i aprofitant que Miquel Alimentació té una línia de distribució de 3.000 clients a tot l'Estat espanyol «que visita setmanalment», ha decidit portar productes d'altres països a l'Estat. Entre aquests productes hi ha, per exemple, un tequila de gamma mitjana, la cervesa Casablanca o menjar mexicà, «perquè el que fins ara hi ha a l'Estat és texà». «Fer marca fora de l'Estat i fora del teu mercat no és fàcil», segons va explicar el director general de l'empresa, Pere Laymon, que va assegurar que amb aquesta línia de negoci preveuen incrementar la facturació entre un 4% i un 5%.

El negoci principal de Miquel Alimentació són els autoserveis a l'engròs. Actualment disposa de 55 centres en deu comunitats autònomes: Catalunya, Madrid, les Balears, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, la Comunitat Valenciana, la Rioja, Múrcia, el País Basc i Andalusia. Aquesta línia està orientada en exclusiva a la venda per a la mitjana hostaleria, la restauració i els comerços. El pla estratègic de la companyia és ser líders d'aquí a quatre o cinc anys a tot l'Estat espanyol «i ja anem pel camí» en aquest model per reforçar les àrees que suposen per a l'empresa «el 50% del negoci i més del 50% del benefici». L'objectiu és ampliar la seva xarxa de centres Gros Mercat i entrar en zones noves, com ara Astúries, Cantàbria, Navarra i Galícia. Precisament, i en aquesta línia, s'ha inaugurat un d'aquests centres recentment a Puerto Real (Cadis). Gros Mercat rep anualment més de 2,5 milions de visites de professionals i ofereix un assortiment de més de 14.000 referències.

Miquel Alimentació és, per volum i cobertura geogràfica per punts de lliurament, la primera empresa majorista de l'Estat. Va tancar l'exercici 2009 amb una facturació de 1.045 milions d'euros i té prop de 3.500 treballadors.

La diversificació de negoci és un dels èxits de l'empresa. Té cinc plataformes logístiques –Vilamalla, Tortosa, Burgos, Mercabarna i Fuente de Piedra (Màlaga)– per donar cobertura a tot l'Estat, incloent-hi les Balears, les Canàries i Andorra.

LA FITXA

Nom de l'empresa
Miquel Alimentació Grup
Adreça
Polígon Empordà Internacional, Vilamalla
President
Ramon Miquel i Ballart
Conseller delegat
Josep Miquel Comas i Ramon Miquel Vilanova
Plantilla
3.500 treballadors
Facturació
1.045 milions d'euros
Centres Gros Mercat
55 en 10 comunitats autònomes
Supermercats
536
Referències pròpies
1.600


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.