Economia

ECONOMIA

Contractades 1.690 persones en situació d'atur a la comarca

Els plans extraordinaris d'ocupació impulsats pel Departament de Treball han beneficiat 25 entitats locals del Vallès Occidental

L'aposta per sectors emergents o en auge està encaminada a garantir l'ocupació futura

Els plans extraordinaris d'ocupació local (PEOL) impulsats pel Departament de Treball de la Generalitat han permès contractar 1.690 persones en situació d'atur al Vallès Occidental. Fins a 25 entitats locals de la comarca, majoritàriament ajuntaments, s'han beneficiat dels plans per desenvolupar 108 projectes, amb els quals es busca una solució combinada a la necessitat d'ocupació i formació. El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha distribuït els ajuts, valorats en 12.200.000 euros.

La consellera de Treball, Mar Serna, va presentar ahir les dades a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, acompanyada del president de l'ens supramunicipal, Antoni Rebolleda, i l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. Serna va fer incís en el fet que la iniciativa va més enllà d'una contractació per sis mesos que pal·liï parcialment els efectes de la crisi –els plans estaven adreçats a persones desocupades que no cobrin el subsidi o que només els falti un mes per exhaurir-lo–, ja que també està encaminada a garantir l'ocupació futura: “En aquest cas, els beneficiaris també han hagut d'assumir l'esforç compartit de formar-se, i d'aquí que s'hagi apostat per sectors, tradicionals o emergents, que se sap que crearan ocupació. D'una banda, la rehabilitació d'edificis públics, que és un sector que entrarà en auge a causa de les bonificacions fiscals a les famílies que arreglin els seus edificis, i de l'altra, les tecnologies de la informació i la comunicació, i les energies renovables, l'eficiència i l'estalvi energètic”.

Per la seva banda, Antoni Rebolleda va recordar que el Consell, com a administració, està dins de les actuacions amb la contractació de 53 persones, i Manuel Bustos, en nom dels alcaldes de la comarca, va agrair la col·laboració de la Generalitat amb els ajuntaments: “Junts hem mobilitzat tots els recursos i les sinergies per donar respostes a l'atur, que al Vallès Occidental ja és de 73.479 persones”.

LA FRASE

Amb els plans, quan acabi la crisi, tindrem persones formades en sectors que generaran ocupació
Mar Serna
CONSELLERA DE TREBALL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

La rehabilitació, sector majoritari

De les 1.690 persones contractades al Vallès Occidental en el marc dels PEOL, 916 formen part de projectes dedicats al sector de la rehabilitació d'habitatges, edificis o equipaments públics; 550, de projectes relatius a les tecnologies de la informació i la comunicació, i 224, de projectes vinculats a l'àmbit de les energies renovables i l'eficiència i l'estalvi energètic. Serna va justificar aquestes proporcions pel fet que “bona part de les persones desocupades provenen del sector de la construcció”, i el sector de la rehabilitació d'edificis els permet iniciar un reciclatge laboral menys radical. La formació, que es fa al marge de la jornada laboral, és de 60 a 125 hores.

Pel que fa als municipis, Terrassa és la ciutat amb més persones contractades, 433, seguida de Sabadell, amb 405; Rubí, amb 159; Cerdanyola, amb 92; Ripollet, amb 81; Sant Cugat, amb 72; Montcada, amb 64, i Barberà, amb 56. Precisament, aquesta última localitat ahir també va rebre la visita de Serna, per la inauguració de l'oficina de treball a la carretera de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia