Economia

Algunes empreses proven la setmana laboral de 4 dies

Telefónica pacta amb els sindicats un pla pilot durant tres mesos

Amplia el teletreball per a 10.000 empleats

A partir del mes de juliol, i durant tres mesos, els treballadors de l’operadora Telefónica que ho desitgin podran acollir-se a un pla pilot que la companyia ha aprovat amb els sindicats –dins la negociació del conveni– per accedir al que anomenen “jornada laboral flexible bonificada.” Es tracta, en aquest cas, de treballar quatre dies a la setmana (32 hores) i descansar-ne tres, tot i que també s’aplica una reducció de sou proporcional, que la companyia complementarà parcialment amb un 20% del sou que els treballadors hauran deixat d’ingressar. “Nosaltres creiem que és possible establir una reducció de la jornada sense tocar el salari i que la millor reorganització del temps de treball torna a l’empresa en forma de productivitat”, explica Núria Gilgado, responsable de política sindical de la UGT. “La setmana de quatre dies és una reivindicació de la UGT de Catalunya de fa anys perquè diversos estudis estableixen una relació de benefici en la conciliació del treballador i la productivitat de les empreses”, assegura.

Telefónica avança també en matèria de teletreball, una eina que incorpora en el conveni d’empresa acabat de negociar amb els sindicats. La mateixa empresa considera en un comunicat de premsa que “un model híbrid presencial/remot influeix positivament en els professionals i combina els avantatges de tots dos tipus de treball, impulsant el compromís amb els resultats”.

Cristina Torre, secretària d’acció sindical de CCOO, valora positivament “tot allò que signifiqui una reducció del temps de treball i la participació dels treballadors en la gestió del temps”. Amb tot, reconeix que la mesura “no és factible ni en totes les empreses ni en tots els sectors productius”. Recorda, però, que la mesura no és nova i que hi ha altres organitzacions del treball que ho preveuen. Amb tot, el que estava més estès en el sector industrial eren propostes com ara les del quart torn, amb organitzacions laborals de tres dies que inclouen el cap de setmana, per exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell