Economia

SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

Reducció de la jornada de fins a un 40% a Alstom

Un miler de treballadors, afectats per l'ERO temporal aprovat per Treball

L'empresa de fabricació de trens Alstom ha obtingut el vistiplau del Departament de Treball sobre l'acord assolit entre la direcció i els sindicats de la companyia, pel qual s'aplicarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal en què es preveu reduir la jornada laboral fins a un 40%.

L'acord, que afecta prop de mil treballadors, estava pendent de la ratificació de la Generalitat i va obtenir llum verd a principi d'agost, encara que començarà a aplicar-se a principi de setembre, amb la tornada del gruix de la plantilla que fa vacances.

Aquesta reducció serà computable per dies, i no per hores, per la qual cosa, depenent del ritme de producció de la planta, la direcció d'Alstom podria reduir el nombre de jornades laborals durant els pròxims dos anys de vigència de l'acord fins a un màxim del 40% del total anual. No es preveu que la totalitat de la plantilla deixi de treballar al mateix temps.

Malgrat les incerteses provocades per les retallades en infraestructures, els sindicats han aconseguit tancar amb l'acord el compromís de l'empresa de mantenir el centre de recerca, desenvolupament i investigació (R+D+I) de Santa Perpètua, on treballen un centenar de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.