Economia

Zeltia es dispara en borsa després que la CE autoritzi la comercialització del seu fàrmac Yondelis

El fàrmac s'utilitzarà en el tractament del sarcoma avançat de teixits tous, quan els tractaments habituals hagin fallat

Zeltia es revalora un 7,33% en l'obertura fins a un preu de 8,05 euros. La Comissió Europea ha atorgat l'autorització a Pharmamar, biofarmacèutica filial del grup Zeltia, perquè pugui comercialitzar Yondelis a la Unió Europea, ha informat avui la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Es tracta del primer fàrmac espanyol contra el càncer que la Comissió Europea autoritza per a la seva comercialització.

Aquesta autorització arriba dos mesos després que un comitè de l'Agència Europea del Medicament (EMEA) recomanés l'aprovació de l'ús d'aquest fàrmac, el primer d'origen marí i investigació espanyola, en el tractament del sarcoma avançat de teixits tous, quan els tractaments habituals han fallat.

"L'autorització ens permetrà arribar als pacients de sarcoma europeus a partir d'aquesta tardor, quan concloguem les negociacions amb les autoritats sanitàries de cada país sobre el preu", ha afirmat el sotsdirector general de Pharmamar, Luis Mora.

El sarcoma de teixits tous és un càncer que afecta músculs, ossos i teixits de vasos sanguinis, que es comporta de manera molt agressiva i té un pronòstic fatal si no es detecta a temps, ha explicat la companyia. Feia tres dècades que no apareixia cap nova teràpia per al seu tractament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.