Economia

La construcció creixerà un 4,5% aquest any

La patronal estima que la crisi hipotecària dels EUA "té molt poc a veure i molt poca influència" a Espanya

El sector de la construcció creixerà al voltant del 4,5% en el conjunt de l'any, gairebé un punt percentual per damunt del creixement estimat per al conjunt de l'economia, segons la patronal de grans constructores Seopan, que assegura que el sector gaudeix de "molt bona salut".
Seopan reconeix que l'activitat constructora es troba davant d'un "canvi de cicle", però considera que es produeix amb "extrema suavitat" i descarta "tensions a curt termini".

La patronal estima que la crisi hipotecària dels EUA i el Regne Unit "té molt poc a veure i molt poca influència en el mercat immobiliari espanyol".

"L'edificació residencial o industrial a Espanya no depèn, ni a curt ni a mig termini, de la confiança dels consumidors nord-americans en el futur econòmic", indica Seopan en l'últim número de la seva publicació interna.

L'associació de les grans empreses del sector reconeix que en una economia globalitzada "la situació econòmica espanyola ha de ser afectada per a bé o per a mal per l'entorn internacional". Afegeix que "també és obvi que aquesta economia globalitzada respon a desenes de factors combinats, internacionals i nacionals, no a un de sol".

Així, Seopan indica que si bé és cert que s'està donant una desacceleració del creixement en el sector, també ho és que "en aquest moment, la construcció està molt, molt sana".

Impuls de l'obra civil
Segons les seves dades, en la segona meitat de l'any l'obra civil està rebent un impuls gràcies a la posada en marxa d'inversions del Pla Estratègic d'Infraestructures i Transports (PEIT) i dels plans d'infraestructures d'aigua, a més a més de diferents projectes d'altres administracions autonòmiques i locals.

Quant a l'edificació residencial, apunta, en referència a l'activitat estrictament constructora, que manté el seu ritme, tot i que "s'ha alentit en relació al primer semestre". Per tal que el sector pugui mantenir un ritme de creixement adequat en els pròxims anys, la patronal dels grans constructors demana de l'administració "un esforç més gran en obra pública".

Per això, aquesta associació sectorial insisteix que els diferents nivells de l'administració han d'apostar amb "més intensitat" pels sistemes de finançament d'obres que combinen els fons públics i privats i les concessions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.