Economia

S'escampa la por

Finances

Va començar dilluns amb les pèrdues històriques anunciades pel primer banc dels EUA, Citigroup, i va continuar ahir amb els mals resultats presentats per Intel i el banc JP Morgan Chase, els beneficis del qual van caure un 34% el tercer trimestre. Això va desencadenar la por d'una recessió als Estats Units que manté en màxima alerta les borses mundials.
Ara s'hi ha afegit la Reserva Federal, que en el seu llibre beige divulgat ahir alerta que l'activitat econòmica als Estats Units entre mitjans de novembre del 2007 i la primera setmana de gener del 2008 es va incrementar "modestament" i a un ritme més baix que en el període anterior.

L'informe, elaborat pels 12 bancs centrals nord-americans, indica també que les vendes de la temporada nadalenca van ser "decebedores" i que "en general la perspectiva per a aquest any entre el comerç minorista és de cautela".

Situació "delicada"
El mateix president de la Fed, Ben Bernanke, ha advertit que els mercats de crèdit s'enfronten a una situació econòmica "delicada i difícil".

Pels analistes, el fort impacte de les subprime en Citigroup i JP Morgan és un nou senyal de l'abast de la crisi de les hipoteques i ha estès la por que els problemes de les institucions financeres dels EUA contribueixin al fet que el país entri en recessió.

De fet, segons una enquesta feta per Merrill Lynch, un 19% dels gestors de fons creuen que és "probable" o "molt probable" que en el proper any es produeixi una recessió econòmica global, mentre que el percentatge dels que pensen que la contracció ja ha començat s'ha duplicat en un mes passant del 4% al 8%.

Els inversors confien que la Fed retallarà els tipus d'interès per estimular l'economia nord-americana. Un objectiu al qual també s'ha sumat el president Bush, que ha revelat que farà públic un pla per revifar l'economia del país mentre els candidats a la presidència també estan presentant propostes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid