Economia

turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

Cardona s’incorpora a la nova ruta cultural del Consell d’Europa que la ciutat polonesa de Wieliczka està promovent per promocionar la cultura de la sal. El Museu de les Salines de Cracòvia i la Fundació Cardona Històrica col·laboren junts en la iniciativa de crear una ruta que reunirà centres històrics de producció de sals marines, salines d’interior i mines de sal de diversos països. A més de Cardona, formen part d’aquesta ruta les mines de sal de Wieliczka i Bochnia (Polònia), la Mina de Sal-gema de Loulé (Portugal), Valle Salado de Añana (Euskadi), Salinas de Imón (Guadalajara), Lion Salt Works (Regne Unit), Salins-les-Bains (França), Mines de Sel de Bex (Suïssa), Deutsches Salzmuseum i Salzbergwerk Berchtesgaden (Alemanya), Hallstatt (Àustria), Solana Nin (Croàcia), Saline di Trapani e Paceco (Itàlia), Museu de la Sal de Messolonghi (Grècia), Salina de Cacica (Romania) i el Museu de la Sal de Presov (Eslovàquia).

Ferran Estruch, alcalde de Cardona, destaca que aquesta col·laboració permet situar Cardona al mapa cultural europeu: “Aquests centres històrics productors de sal són els més importants d’Europa, fet que suposarà que Cardona guanyi una important projecció.” Això representa un pas endavant en la internacionalització de Cardona, de la seva història i del seu patrimoni. Ara fa dos anys es va presentar la comercialització de la sal cardonina com a producte comestible amb origen històric.

En aquest sentit, el director de la Fundació Cardona Històrica, Francesc Ponsa, destaca la importància d’aquesta col·laboració per l’impuls de la sal de Cardona: “Ens situem en la Champions League de les sals europees. Projectem la qualitat i la puresa de la nostra sal, un producte gurmet, de muntanya, històric, que té l’origen en un mar interior que es va evaporar fa milions d’anys”, conclou.

El Museu de les Salines de Cracòvia a Wieliczka ha estat el convidat especial a l’edició d’enguany de la Festa de la Sal, aquest mes de juny.

Exposició a Cardona

Les mines de sal de Wieliczka es troben a l’àrea metropolitana de Cracòvia i són patrimoni de la humanitat per la Unesco. Han estat explotades interrompudament des del segle XIII, i encara avui dia segueixen produint sal de taula. La seva profunditat és de 327 metres i la seva llargària supera els 300 quilòmetres. Reben el sobrenom de “la catedral subterrània de la sal de Polònia”. El Parc Cultural de la Muntanya de Sal ofereix fins a l’octubre una exposició sobre el jaciment i les mines de sal polonesa de Wieliczka. La inauguració es va fer fa uns dies amb la presència de la cònsol general de la República de Polònia a Barcelona, Ilona Kaldonska, i de la delegada de la Generalitat a l’Europa central, Krystyna Schreiber.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona