Economia

Economia

Acaba la vaga de correus a Tarragona sense acord entre treballadors i empresa

La plantilla de Correus al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre ha finalitzat aquest divendres set dies de vaga sense haver arribat a un acord amb l’empresa. Des del passat 15 de juny, centenars de treballadors –un 25% del total– han secundat l’acció impulsada per la CGT que consistia en aturades parcials de dues hores a cada torn. Ho han fet per exigir que es cobreixin les places vacants, sobretot “ara a l’estiu que tot és un caos”. “Hi ha gent que està entrant abans a treballar perquè no pot assumir la càrrega de feina que se li està donant”, han denunciat des del sindicat, que reconeixen que això afecta els ciutadans, els quals reben notificacions importants fora de termini. Per tot, no descarten convocar noves mobilitzacions.

Una vintena de treballadors s’han concentrat aquest divendres al migdia a les portes de l’oficina de Correus a la plaça Corsini de Tarragona per denunciar que no han arribat a un acord per solucionar la situació de sobrecàrrega que viu la plantilla. “Hi ha baixes, hi ha vacances, hi ha excedències...”, ha denunciat el secretari general de la CGT Correus a la demarcació de Tarragona, Pau Pastor, el qual ha recordat que es tracta d’una plantilla “bastant envellida”.

A més, ha reconegut que el malestar i l’estrès que viuen els treballadors afecten, directament, a la ciutadania. “Hi ha gent que tenia citacions de metge que els han arribat caducades o altres que tenien notificacions de trànsit amb el període de bonificació caducat”, ha lamentat Pastor.

Més enllà de l’ampliació de personal, el sindicat CGT també exigeix “recuperar el poder adquisitiu perdut en el quilometratge, ja que s’està pagant a 0,19 euros, tot i que segons un reial decret de l’any passat s’hauria de pagar a 0,26 euros”. “Això significa que un repartidor que tingui una zona de 50 quilòmetres està deixant d’ingressar uns 70 euros al mes, aproximadament”, han denunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona