Economia

Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Air China recupera la ruta Barcelona – Xangai a partir del 27 d’agost amb tres freqüències setmanals, els dimarts, dijous i els dissabtes. Operarà la ruta amb un Airbus A350-900 que s’enlairarà des de l’aeroport del Prat a les 12:40 hores per a arribar al Xangai Pudong Airport (PVG) deu minuts abans de les set del matí de l’endemà. Els vols de retorn sortiran de ciutat xinesa a tres quarts d’una de la matinada per a aterrar a la capital catalana cinc minuts després de les vuit del matí del mateix dia.

Aquests horaris han estat pensats per beneficiar tant el passatger d’empresa com el passatger vacacional. Tal com recull el Pla Estratègic 2024-2025 del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), la recuperació de les rutes cap a la Xina és un objectiu fonamental per a augmentar la connectivitat de Barcelona i fomentar les sinergies i la vinculació amb la indústria i les empreses de Catalunya i la Xina.

La recuperació de la ruta és fruit de la cooperació des de 2020 entre l’aerolínia i les institucions que conformen el CDRA (Ajuntament de Barcelona, Aena Aeropuertos, Generalitat de Catalunya i Cambra de Comerç de Barcelona), en col·laboració amb l’Agència Catalana de Turisme, ACCIO i Turisme de Barcelona.

Les connexions amb la Xina es van suspendre durant la pandèmia. La ruta d’Air China a Xangai va registrar el 2019 gairebé 40.000 passatgers directes i més de 100.000 d’indirectes. El 2023, després de la incorporació de la ruta directa de Pequín el mes de juny, es van transportar quasi 5.000 passatgers directes i 22.000 d’indirectes, mentre que, cap a Xangai, van ser 55.000 d’indirectes.

La companyia ofereix rutes en connexió des de els seus hubs de Pequín i Xangai a Àsia, Amèrica del Nord, Orient Mitjà, Europa i Austràlia. La companyia és propietària majoritària de la China National Aviation Holding Company.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia