Economia

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

Aquest té com a objectiu, entre altres, doblar la producció anual

El Consorci Forestal de Catalunya dona suport al pla de reactivació del sector, que té com a objectiu doblar la producció anual de fusta. Aquest és un dels punts que s’han tractat durant l’assemblea de l’entitat, que va tenir lloc ahir a Sant Feliu de Buixalleu. L’entitat també ha volgut remarcar el canvi de rumb de la política forestal en la darrera legislatura, que ha posat l’accent en l’aposta per la bioeconomia i per l’impuls a la gestió forestal. Aquestes dinàmiques tenen com a objectiu transformar el sector forestal català per millorar la seva competitivitat, de protegir els boscos del risc d’incendis catastròfics i d’adaptar-los al canvi climàtic.

El desplegament

El desplegament del pla de reactivació del sector forestal que impulsa la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi preveu, entre altres millores, doblar la producció anual de fusta provinent dels boscos de Catalunya, un país que encara importa el 82% de la fusta que consumeix i només aprofita un 30% del creixement anual dels seus boscos.

A l’assemblea també s’ha presentat la proposta de millora de la fiscalitat forestal elaborada per la plataforma estatal Juntos por los Bosques, Greenpeace i WWF. Es tracta d’una iniciativa en la qual fa anys treballen el Consorci Forestal de Catalunya i de l’Associació Forestal de Galícia i que en motiu del dia internacional dels boscos, el 2022 va donar peu a un acord entre Juntos por los Bosques, plataforma fundada entre altres per la Confederació Estatal del Selvicultors d’Espanya (COSE), Greenpeace i WWF. L’acord persegueix sumar esforços per avançar en una millora de la fiscalitat aplicada a l’activitat forestal, per resoldre la problemàtica de l’abandonament i la manca de gestió dels boscos. La proposta és fruit d’aquest acord i es farà pública en els mesos vinents.

Soci honorífic

L’assemblea també ha distingit al silvicultor Xavier Alfaras amb la insígnia de soci honorífic del Consorci Forestal de Catalunya, una distinció que ha rebut de mans del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va assistir a la cloenda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia