Economia

estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les eleccions legislatives franceses

Reaccionen alleugerits davant una victòria menys contundent de l’esperada de l’extrema dreta en la primera volta dels comicis

Sensació d’alleugeriment a la borsa francesa, però també a la resta d’índexs borsaris del Vell Continent després de la primera volta de les eleccions legislatives franceses avançades. Els mercats europeus han obert la sessió d’aquest dilluns a l’alça. Aquesta ha estat la primera reacció després dels resultats de diumenge que no han donat una victòria tan contundent com s’anunciava al partit d’extrema dreta Reagrupament Nacional (RN) de Marine Le Pen i que allunyen la possibilitat de majoria absoluta en la segona volta de diumenge que ve.

L’índex borsari de referència francès, el CAC 40, ha obert la sessió amb una pujada superior al 2% en els primers minuts de la jornada fins a assolir els 7.671 punts. Aquesta evolució positiva del principal indicador borsari francès contrastava amb la tendència a la baixa de la setmana passada i amb el descens acumulat d’ençà que el president Emmanuel Macron va anunciar per sorpresa la nit del 9 de juny passat l’avançament electoral arran de l’aclaparador triomf de RN a les europees. Entre les principals pujades del selectiu, destaquen les dels valors bancaris, segons informa l’agència Efe.

Société Générale registrava la revalorització més important del CAC-40 (+5,91% vint minuts després de les nou del matí), i entre els més forts ascensos també hi havia els de Crédit Agricole (4,24%) i BNP Paribas (3,86%).

Precisament havien estat aquests mateixos bancs els que havien patit el càstig més fort d’ençà del 9 de juny amb la perspectiva de l’arribada al poder de RN.

També el selectiu espanyol Íbex 35 ha reaccionat en positiu als resultats de la primera volta de les legislatives franceses, de la mateixa manera que l’euro ha respost amb avenços davant el dòlar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia