Economia

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

L’entrada en temporada alta, els mesos forts de l’arribada de turistes, es reflecteix al mercat laboral gironí. Perquè després que al maig l’atur es reduís un 2,29%, el juny també es tanca amb un nou descens de la xifra de desocupats. És el quart mes consecutiu en què l’índex va a la baixa, segons informa l’ACN. I en paral·lel, el territori continua generant ocupació.

Segons recullen les dades del Ministeri de Treball, aquest juny Girona ha reduït en un 2,45% la taxa de desocupats. Si el percentatge es trasllada en xifres, al llarg del mes hi ha hagut 717 aturats que han trobat feina. La immensa majoria -fins a 578- ho han fet al sector serveis, reflex del motor que representa el turisme per a l’economia del territori.

Percentualment, el descens d’aturats registrat a Girona és el més elevat de tota Catalunya. En global, aquest juny la desocupació s’ha reduït en un 1,76% i a Catalunya el mes s’ha tancat amb 5.816 aturats menys (a Barcelona, la baixada ha estat del 1,64%; a Tarragona, del 1,86%, i a Lleida, del 2,13%).

Tot i que la majoria d’aturats que han sortit de llistes ho hagin fet al sector serveis, els altres també han reduït desocupats durant aquest juny. En concret, la indústria ho ha fet en 41 persones; la construcció, en 21, i l’agricultura en 28 més. Hi ha hagut també 49 persones apuntades a llistes que no tenien cap feina anteriorment, i que ara també n’han trobada.

Per sota dels 29.000

Amb aquest nou descens de l’atur, la demarcació ja se situa per sota dels 29.000 desocupats. Perquè segons recullen les dades del Ministeri, en global a les comarques gironines ara hi ha 28.596 persones que busquen feina, la majoria dels quals -19.593- al sector serveis. En comparació amb el juny del 2023, les comarques gironines tenen 424 desocupats menys (cosa que suposa un descens de l’1,46%).

En paral·lel, durant aquest juny a la demarcació també s’han signat més contractes. Al llarg del mes, segons recullen les dades del Ministeri, se n’han rubricat 27.069. En comparació amb el maig, són 3.280 més (un 13,79%). Si la xifra es posa en relació amb un any enrere, però, aleshores la situació es capgira. Perquè en comparació amb el del 2023, aquest juny s’han signat menys contractes; en concret, un 6,87% menys (1.998).

Rècord històric d’ocupació

A més de continuar reduint aturats, aquest juny del 2024 la creació de llocs de treball ha continuat impulsant-se a les comarques gironines. Perquè tan sols durant aquest mes la demarcació ha guanyat 12.527 afiliats (cosa que suposa un augment del 3,38%).

Segons recullen les dades del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, a les comarques gironines el juny s’ha tancat amb 382.455 afiliats (al maig, el darrer dia de mes n’hi havia 369.928). Una xifra que marca un nou rècord d’ocupació, perquè en tot l’històric -les dades arriben fins al 2012- mai s’havia assolit.

En comparació amb el juny del 2023, d’un any per l’altre l’ocupació ha crescut un 3,62% a la demarcació. Perquè aleshores el mes es va tancar amb 369.070 afiliats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu