Economia

economia

Lleida-Alguaire estrena més ample de banda per millorar la cobertura i la connexió de les empreses

A banda de a l’aeroport, el node 5G també donarà servei al municipi i als usuaris de l’autovia A-14

Enguany entraran en servei 9 nodes 5G similars arreu de Catalunya per ampliar la cobertura i connectivitat

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha estrenat un node 5G que ha de permetre millorar l’ample de banda de la connexió a Internet que fan servir les empreses que hi ha instal·lades. Tot i que a la infraestructura ja hi arriba la fibra òptica, les característiques dels diferents projectes que s’hi desenvolupen, majoritàriament relacionats amb la mobilitat d’aparells, requeria aquest tipus de tecnologia que també podran aprofitar els veïns del municipi i els usuaris de l’autovia A-14. La vicepresidenta en funcions del Govern, Laura Vilagrà, ha destacat que com a gestors de l’aeroport, era “imprescindible” tenir aquesta infraestructura ja que l’objectiu és que continuï creixent i contribuint a la millora del territori on es troba.

A banda del node de l’aeroport lleidatà, enguany també entraran en servei 9 nodes 5G similars arreu de Catalunya per ampliar la cobertura i connectivitat. S’ubicaran al Parc Agrobiotech, a la UPC a Viladecans, al Tecnoparc de Reus, al centre de l’IRTA de Mollerussa, al Coebre Lab de Mora la Nova, a Santa Pau i a Olèrdola. La vicepresidenta Vilagrà, ha explicat que l’objectiu del Govern és la millora de la connectivitat en llocs “estratègics” com l’aeroport, per tal de donar suport a les empreses de formació aeronàutica que hi ha implantades, així com les que es dediquen a la fabricació de motors de tecnologia punta. Però també ha destacat que es vol afavorir el conjunt del territori amb la millora de la connectivitat. En aquest sentit, ha assegurat que ho fan amb recursos propis i europeus, i ha posat com a exemple l’estesa de la fibra òptica, que enguany arribarà als 8.000 quilòmetres.

El president d’Aeroports, Daniel Albalate, ha explicat que l’estratègia de desenvolupament de l’aeroport de Lleida-Alguaire es basa en les activitats industrials, formatives i tecnològiques. Per això, ha considerat “imprescindible” per la captació de noves empreses, la millora de la competitivitat i la disposició de la millor tecnologia i serveis en l’àmbit de les telecomunicacions. Segons el president, moltes empreses instal·lades o interessades en venir a Alguaire havien sol·licitat disposar de l’ample de banda del 5G.

El secretari de Telecomunicacions del Govern, Marc Realp, ha explicat que el node 5G dona cobertura a l’àmbit de l’aeroport i al municipi d’Alguaire, així com a l’autovia A-14, que passa pel costat. El node és una antena, un punt d’ubicació de telefonia mòbil que ha instal·lat la companyia Vodafone i per tant se n’ha fet càrrec de les despeses. Movistar també hi ha instal·lat panells i el Govern ha facilitat els terrenys i les gestions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona