economia
CaixaBank guanya 2.675 milions d’euros fins al juny, un 25,2% més
El marge d’interessos ha estat de 5.572 milions, un 20,5 més que en el primer semestre de l’any
Cortázar, que preveu una baixada dels interessos, veu normalitat al mercat i “competència intensa” davant l’opa BBVA-Sabadell
CaixaBank ha obtingut un benefici de 2.675 milions d’euros en els sis primers mesos de l’any, un 25,2% més que en el mateix període de l’any passat, segons consta en els resultats financers publicats aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La xifra supera els 2.137 milions del primer semestre del 2023, i està impulsada per la millora de l’activitat, i el creixement en crèdit i recursos de clients. En el segon trimestre, el benefici és de 1.670 milions d’euros, un increment trimestral del 66,2%. El banc ha aconseguit un marge d’interessos de 5.572 milions (+20,5%) i un marge d’explotació de 4.673 milions (+23,8%). El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, preveu que el marge d’interessos del banc es redueixi per la rebaixa de l’euríbor. Gortázar, en la roda de premsa d’avaluació dels resultats del banc, ha apuntat que en l’últim trimestre el valor ha estat del 0,4% i a partir d’ara ha d’arribar “una lleugera caiguda” i que “es produirà el final del procés del creixement per la crescuda dels tipus”. El consell d’administració va aprovar el mes de febrer un pla de dividends per aquest any que preveu una distribució en efectiu d’entre el 50% i el 60% del benefici net en dos trams: un dividend a compte d’entre el 30 i el 40% corresponent al primer semestre, i un complementari per a l’abril del 2025 subjecte a l’aprovació final de la Junta General d’Accionistes. D’acord amb això, l’import mínim a repartir per al dividend a compte se situaria al voltant dels 800 milions d’euros, però els detalls es definiran a l’octubre.
Sobre l’opa del BBVA sobre Banc Sabadell, Cortázar ha dit que no ha tingut un “impacte específic” al mercat, en què percep una “competència intensa”.
“El que hi ha és normalitat al mercat”, ha assenyalat Gortázar després d’assenyalar que l’impacte que pugui tenir una eventual fusió ho haurà de valora la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Cortàzar ha dit que està veient “des de la barrera” tot el procés, però ha precisat que durant la fusió de la Caixa amb Bankia “no hagués vist necessàriament amb bons ulls comentaris de competidors parlant de la situació”.