Economia

ECONOMIA

Barcelona destina 2,5 milions a 156 projectes d’economia de proximitat als barris

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha destinat 2,5M€ a projectes per als barris, creats per a persones, empreses i entitats del tercer sector. Es tracta del programa de subvencions Impulsem el que fas, que en la setena edició ha analitzat 679 sol·licituds presentades, de les quals 156 s’han aprovat i convertit en projectes. La característica principal d’aquestes ajudes és que permet finançar fins al 80% del pressupost de cada projecte, amb un màxim de 40.000 euros d’import subvencionat, tret de la modalitat “Amunt persianes” que té un màxim de 20.000 euros per l’obertura de negocis en planta baixa, o de 6.000 euros per a negocis actius en planta baixa inclosos en el Pla de Barris.

La regidora de Promoció Econòmica i Treball, i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, ha remarcat “la importància de destinar suport i recursos a projectes de barri, creats i portats amb empenta per veïns i veïnes que coneixen el veïnat i l’entorn i les seves necessitats”. Així mateix, Raquel Gil ha destacat “la creativitat, la innovació i la gran diversitat dels projectes aglutinats en aquesta edició”.

Els projectes són molt diversos: des d’una escola aquàtica especialitzada en nadons i dones embarassades, a tallers locals d’artistes i exposicions, passant per comerços amb productes alimentaris de proximitat, o centres d’entrenament esportiu que incorporen eines de digitalització.

Arrelats

El tret diferencial d’aquest any ha estat la diversitat tant de sectors com d’ubicacions dels projectes presentats. A nivell territorial, un 30% de projectes tenen abast a tota la ciutat, i els districtes que més projectes han captat són Ciutat Vella (20%), seguit de Sant Martí (10%), Sants (9%) i Eixample (8%). Són projectes arrelats al territori que, segons explica el consistori, fomenten l’emprenedoria, l’ocupació de qualitat, l’alimentació sostenible, el consum responsable, la dinamització de locals en planta baixa, la innovació, i la logística de proximitat amb vehicles de zero emissions, entre d’altres. La propera convocatòria s’obrirà el segon trimestre de 2024, i preveu incorporar novetats en quant a modalitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Barcelona destina 2,5 milions a 156 projectes d’economia de proximitat als barris

Barcelona
economia

Els viatgers del metro de Barcelona s’enfilen un 4,8% al juny

Barcelona
economia

Els empresaris del Vallès Oriental adverteixen de la manca de professionals a mitjà termini

Granollers
ECONOMIA

El Barcelona Deep Tech Summit preveu doblar el nombre d’assistents

Barcelona

Destinaran 23.000 euros per ajudar a joves estudiants i esportistes

figueres
economia

Campanya per atraure turisme nòrdic fora de temporada

tossa de mar
economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils