Economia

Economia

La inflació baixa sis dècimes i se situa en el 2,2% a l’agost

És la taxa més baixa des del juliol del 2023 impulsada per la davallada dels preus dels carburants i l’alimentació, segons l’indicador avançat de l’IPC

Les dades definitives es coneixeran a mitjans de setembre

La inflació ha baixat sis dècimes a l’agost i s’ha situat en el 2,2% a l’Estat, la taxa més baixa des del juliol del 2023, segons les dades de l’Índex de Preus de Consum (IPC) avançat fetes públiques aquest dijous per l’Institut estatal d’Estadística (INE). Les dades definitives de l’agost no es publicaran fins a mitjans de setembre, quan llavors també es podrà conèixer quina ha estat l’evolució dels preus a Catalunya.

El descens de la inflació es deu sobretot a la baixada dels preus dels carburants respecte a l’agost de l’any passat. També, tot i que amb menys mesura, a la disminució dels preus de l’alimentació i les begudes alcohòliques, que s’estan moderant en els últims mesos. De fet, la taxa de variació anual estimada la inflació subjacent, que són els preus que afecten més a la cistella de la compra i que no té en compte aliments no elaborats ni productes energètics, ha baixat una dècima respecte al juliol, fins al 2,7%. Al juny se situava en el 3%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.