Economia

economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

La florista Marta García va escollir Mataró per obrir el seu primer negoci. Innocu és un espai floral on predominen les plantes de la família suculentes, com els cactus i les plantes crasses. El seu va ser un dels 27 negocis que es van acollir al programa Aixequem persianes impulsat des de l’Ajuntament de Mataró i el Tecnocampus. “Em va anar molt bé el suport per començar i agilitzar la paperassa i els tràmits”, explica la botiguera, satisfeta de l’acollida ara fa un any a la capital del Maresme. Aquesta iniciativa, que es promou des del 2017 per reactivar l’activitat comercial als locals de planta baixa, també ofereix assessorament als qui decideixen emprendre. El programa es va iniciar als barris de Cerdanyola i Rocafonda, s’ha anat estenent a tota la ciutat i ha impulsat aquests anys l’obertura de 107 establiments. “La desertització comercial és més evident als barris”, explica el regidor de Comerç, Joan Sarrias, que assegura que la rotació de locals al centre comercial de la ciutat és molt més baixa, d’un 6%, sobretot d’establiments que es queden buits per la manca de relleu generacional i les dificultats de finançament per tirar endavant.

La convocatòria anual dels ajuts s’adreça tant als propietaris de locals com als llogaters que entre l’1 d’octubre del 2023 i el 30 de setembre del 2024 hagin iniciat l’activitat. Els propietaris es poden beneficiar de la bonificació de l’IBI fins a un màxim de 1.000 euros i els emprenedors, d’un ajut de 1.500 euros. El termini per fer la sol·licitud s’allargarà fins al 14 d’octubre. Segons explica Sarrias, des de l’inici d’any han obert a la ciutat 85 negocis en planta baixa i una quinzena han sol·licitat acollir-se al programa. El regidor d’Empresa, Sergi Morales, destaca que en un sol punt d’atenció s’atendrà de forma integral l’emprenedor oferint diferents serveis d’assessorament i formació. S’hi destinaran un total de 34.000 euros i els ajuts s’atorgaran segons l’ordre de presentació de les sol·licituds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia